Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Οκτωβρίου 2020

Ψήφισμα συμπαράστασης στους κατοίκους Καλάμου και Καστού που αντιδρούν στην επιβολή ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργειών

Λευκάδα 24/8/2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ                            

    «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»               

Γ. Μεσσήνη 7,  31100  Λευκάδα

Τηλ.- Fax: 2645026165 – Κιν. 6974815958

Εmail: sepelefkadas@yahoo.gr

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΟΥ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων των νησιών Καστού και Καλάμου απέναντι στην ‘‘ανάπτυξη’’ που τους επιβάλλουν τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι κάτοικοι των δύο νησιών, που αντιδρούν στην επιβολή ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργειών, ενδιαφέρονται περισσότερο απ’ τον καθένα για την ποιότητα ζωής των παιδιών τους, για το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και για το καλό του τόπο τους.

Σε θέματα που αφορούν την υγεία των ανθρώπων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη ενός τόπου είναι απαραίτητο κάθε φορά, πριν προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες, να λαμβάνεται πρωτίστως υπόψη η γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση Καστού-Καλάμου οι κάτοικοι έχουν άποψη  για το πως θα ήθελαν την ανάπτυξη για τα νησιά τους: «…εδώ και πολλά χρόνια  η ανάπτυξη τουρισμού (θαλάσσιου και εσωτερικού) και οι παραδοσιακές μορφές  αλιεία  αποτελούν την κύρια δυναμική προοπτική της περιοχής. Θεωρούμε ότι  έχουμε απόλυτο ιστορικό δικαίωμα διαχείρισης και προστασίας των θαλάσσιων πόρων και η θάλασσά μας είναι η προέκταση της ζωής μας».

Γιατί άραγε το καλό τους πρέπει να ταυτίζεται με το καλό του κέρδους των κεφαλαιούχων ;

Αλλιώς δε θέλουν το καλό τους!!!

Θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους των δύο μικρών νησιών και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχουν το στόχο τους.  

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

4η έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφακιωτών «Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφακιωτών “ΦΩΤΕΙΝΟΣ” σας προσκαλεί στα εγκαίνια της 4ης έκθεσης παραδοσιακών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης που θα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *