Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2021

Έφαγε “Πόρτα” ο Άσμουσεν από τον Τσίπρα

 

Η περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο επισκέψεών του στην επαρχία με αποκορύφωμα την ομιλία του στη ΔΕΘ στα μέσα Σεπτεμβρίου, ήταν αυτή που… στέρησε την ευκαιρία από τον Γιέργκ Άσμουσεν να συναντήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, το οποίο επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα, κατέθεσε επίσημο αίτημα προς την Κουμουνδούρου για συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Το αίτημα δικαιολογείται από την πρόθεση του αξιωματούχου της ΕΚΤ να συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία του ελληνικού προγράμματος. Και αναλόγως, η δικαιολογία της Κουμουνδούρου για το «όχι» Τσίπρα στον Άσμουσεν είναι η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα…

Στην πραγματικότητα, όμως, το αίτημα Άσμουσεν και η άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν τους δικούς τους συμβολισμούς: αφενός είναι η πρώτη φορά που Ευρωπαίος αξιωματούχος υποβάλλει επισήμως ανάλογο αίτημα στον κ. Τσίπρα, αφετέρου η άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μοιάζει τυπική, αλλά απολύτως συμβολική.

Τούτο παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα εξήγησαν στην πλευρά του αξιωματούχου της ΕΚΤ ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνάντηση, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί γι’ αυτό να ακυρώσει την περιοδεία του στην Κέρκυρα.

Έτσι, αρχικά υπήρξε η σκέψη τον κ. Άσμουσεν να συναντήσει ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Δραγασάκης. Κάτι, ωστόσο, που δεν ευοδώθηκε.

ΠΗΓΗ: capital.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *