Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
11 Απρίλιος 2021

Αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” η απογραφή – ισολογισμός του Δήμου

Λήψη Αρχείου

ΠΗΓΗ : www.meganisi.gov.gr

Για την ιστορία, στο πρόγραμμα «Διαύγεια» έχουν ενταχθεί από τις 15 Μαρτίου 2011 οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρειες) καθώς και τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις τους, οι οποίοι υποχρεούνται να αναρτούν στο διαδίκτυο τις αποφάσεις τους.

Σχετική εγκύκλιο ε’ιχε αποστείλει στους φορείς της αυτοδιοίκησης ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης, στην οποία τονίζεται η υποχρέωσή τους αυτή και επισημαίνεται ότι η μή ανάρτηση των αποφάσεών τους στο διαδίκτυο συνεπάγεται ότι δεν μπορούν να εκτελεστούν. Επιπλέον, τονίζεται πως η παράβση της υποχρέωσης για καταχώρηση και ανάρτηση στο διαδίκτυο συνιστά πέιθαρχικό παράπτωμα.

Με την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες καλούνταν μέχρι τις 15 Φεβουαρίου να συγκροτήσουν Ομάδες Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) οι οποίες θα προετοίμαζαν την εφαρμογή της «Διαύγειας».

Με το πρόγραμμα Διαύγεια, ο πολίτης θα ενημερώνεται άμεσα για όλες τις πράξεις της διοίκησης, έχοντας στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, προκειμένου να μπορεί να ασκήσει ουσιαστικό έλεγχο, αλλά και να συμβάλλει εποικοδομητικά στη λήψη των αποφάσεων και την υλοποίησή τους.

Όλες οι πράξεις, αποφάσεις, προκηρύξεις κ.λ.π., που αφορούν σε συγκρότηση οργάνων και επιτροπών, διορισμούς μελών και στελεχών των οργάνων της διοίκησης, συμβάσεις του Δήμου, αναπτυξιακά προγράμματα, δωρεές, παραχωρήσεις, επιχορηγήσεις, προϋπολογισμούς, ισολογισμούς, δαπάνες, προσλήψεις, μεταθέσεις, διορισμούς, παραιτήσεις προσωπικού, και κάθε άλλη πληροφορία σχετική με τη λειτουργία της διοίκησης, ώστε να είναι σε θέση ο κάθε δημότης να ενημερωθεί για όλες τις δράσεις και αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

ΠΗΓΗ  :  kerdos.gr, tovima.gr/16-3-11

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις ΙΔΟΧ στον Δήμο Μεγανησίου. Θα επαναπροκηρυχθεί η θέση ΔΕ Τεχνίτη (μεταλλικών κατασκευών)

Μία υπάλληλος Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) για το διάστημα από 2-9-2013 έως 31—10-2013 «για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών πυρασφάλειας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *