Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»

για τη σύσκεψη συντονισμού των ΔΣ

 Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λευκάδας, ΕΛΜΕ Λευκάδας και 

Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας «Άγγελος Σικελιανός»

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013, στα γραφεία του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης «Άγγελος Σικελιανός», ύστερα από κάλεσμα του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λευκάδας και του ΔΣ της ΕΛΜΕ    Λευκάδας, σύσκεψη συντονισμού στην οποία συμμετείχαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο προαναφερθέντων συλλόγων που προκάλεσαν τη σύσκεψη και του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας «Άγγελος Σικελιανός».

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λευκάδας «Άγγελος Σικελιανός» χαιρετίζει την πρωτοβουλία των δύο συμβουλίων, μια και θεωρεί πως τέτοιου είδους προσπάθειες αποτελούν το ισχυρό μας όπλο απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα.

Οι ανατροπές στις ζωές μας εξελίσσονται με τρομακτική σφοδρότητα και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα και οι συνθήκες της απίστευτης λεηλασίας για τον τόπο και τους εργαζόμενους μας οδηγούν στην απόλυτη καταρράκωση και ένδεια.

Η ένταση και το ξεδίπλωμα της ολοκληρωτικής επίθεσης στην υγεία, την εκπαίδευση, την πρόνοια, την εργασία, τα κοινωνικά αγαθά (ενέργεια, υδάτινοι πόροι), τη δημόσια περιουσία με τη συντονισμένη προσπάθεια αποδόμησης και εμπορευματοποίησής τους μέσα από την κατάργηση των βασικών υποστηρικτικών δομών τους.

Το ρημαγμένο «νέο» σχολείο της αμάθειας…

Και η εκπαίδευση γίνεται βορά στο θηρίο της ανταγωνιστικότητας. Στοίβαγμα σε 30ρια τμήματα, συγχωνεύσεις-κλείσιμο σχολείων, αναγκαστικές μετακινήσεις μαθητών, περικοπές χρηματοδότησης, διάλυση ειδικής της αγωγής, απολύσεις-διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, πειθαρχικές διώξεις-καρατομήσεις, περιπλάνηση εκπαιδευτικών, αύξηση ωραρίου, κατάργηση αρμοδιοτήτων του συλλόγου διδασκόντων, διευθυντές – μάνατζερ, αντιδραστικός νόμος  αξιολόγησης-χειραγώγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού, σχολεία – φυλακτήρια, παραδομένα σε σπόνσορες, εκπαιδευτικοί – παιδονόμοι, διεκπεραιωτές ιδιωτικών προγραμμάτων, δεξιοτήτων και προσόντων, νέο μισθολόγιο– φτωχολόγιο των 680 ευρώ, μισθός στο έλεος προϊσταμένων – αξιολογητών. Γονείς χρηματοδότες του «νέου» σχολείου και της παραπαιδείας.  Η ολοκληρωμένη μόρφωση δε μπορεί να μετρηθεί, ούτε να αξιολογηθεί, άρα εξοβελίζεται στο όνομα της «αποτελεσματικότητας»! Η παιδαγωγική ελευθερία και ο στόχος-όραμα του ενιαίου υποχρεωτικού δωδεκάχρονου δωρεάν σχολείου με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά κηρύσσονται ανεπιθύμητα. Αντί αυτών, δοξολογείται η «δια βίου μάθηση», το κυνήγι δεξιοτήτων, η «προσοντούχος» αμάθεια ενός ευέλικτου εργατικού δυναμικού, έτοιμου να υπηρετήσει το αφεντικό, μα ανίκανου να κριτικάρει και να σπάσει τα δεσμά του.

 

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ολιγωρίας. Μας  έχουν κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο. Επιδίωξη τους είναι οι αγώνες να μένουν απομονωμένοι. Γι’ αυτό και σήμερα αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η οικοδόμηση μορφών και πρακτικών αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων με αγώνες μαχητικούς και ανυποχώρητους. Κάθε αγώνας που δίνεται πρέπει να γίνεται υπόθεση του συνόλου της κοινωνίας.  Αλληλεγγύη σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργασιακούς χώρους σε συντονισμό για να δώσουμε, μέσα από διαδικασίες βάσης, αποφασιστική απάντηση στην κυβερνητική καταιγίδα με προοπτική νίκης. Σήμερα που οι κυβερνητικοί πιστολάδες σεργιανίζουν με τη «δυτική κουλτούρα» υπομάλης, με χέρια που σκοτώνουν, που στάζουν από το αίμα των εργαζομένων, και τις κρεμάλες να αιωρούνται για όσους θα σταθούν εμπόδιο «στο εκσυγχρονιστικό» τους έργο, σήμερα σύσσωμος ο ελληνικός λαός θα πρέπει να τους δείξει το πώς πεθαίνει η πίκρα ενός μες σ’ ολονών    τη νίκη.

Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας «Άγγελος Σικελιανός»

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights