Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Συνάντησης των Αδελφοποιημένων Πόλεων με τη Λευκάδα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 οι εργασίες της 1ης Συνάντησης των Αδελφοποιημένων Πόλεων με τη Λευκάδα.

Στη Συνάντηση συμμετείχαν δημοτικές αντιπροσωπείες από :

  • την Εμαμπόντα της Σουηδίας με επικεφαλής τη Δήμαρχο Ann-Marie Fargerstrom
  • τη Λεκάτ της Γαλλίας με επικεφαλής το Δήμαρχο Michel Py
  • το Παραλίμνι της Κύπρου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αντρέα Οικονόμου
  • το Πλοϊέστι της Ρουμανίας
  • το Πριμόρσκι-Οδησσού της Ουκρανίας
  • την Πόλιανα της Σερβίας
  • τη Σαλαμίνα

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πνευματικού Κέντρου, οι αντιπροσωπείες παρουσίασαν τις πόλεις τους και ανέλυσαν τη λειτουργία των Δήμων τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας.

Το ίδιο βράδυ στο Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός το Πνευματικό Κέντρο πρόβαλε βίντεο για την κάθε πόλη και στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες υπέγραψαν ενώπιον του κοινού το Πρωτόκολλο της 1ης Συνάντησης των Αδελφοποιημένων Πόλεων.

Την Τρίτη 30 Ιουλίου οι αντιπροσωπείες ξεναγήθηκαν στην Ι.Μ. Φανερωμένης και το Μουσείο της μονής και κατόπιν απήλαυσαν τις ομορφιές της Νότιας Λευκάδας. Προς το απόγευμα είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια μικρή κρουαζιέρα στα Πριγκηποννήσια.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου οι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με φορείς της πόλης και του νησιού. Το ενδιαφέρον από την πλευρά των αντιπροσωπειών για πολιτιστικές και εμπορικές συναλλαγές ήταν μεγάλο. Δυστυχώς η ανταπόκριση από πλευράς εμπορικών και τουριστικών φορέων ήταν προβληματική. Σημαντικές ήταν επίσης οι συμφωνίες που προέκυψαν με αμεσότερη τη συμμετοχή των πόλεων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013. Δράση 1.Μέτρο 1.1» .

Το πρόγραμμα της συνάντησης ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου με επίσκεψη στην Καρυά και τους Σφακιώτες όπου οι κάτοικοι υποδέχθηκαν θερμά τους ξένους επισκέπτες με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights