Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Δήμαρχος Μεγανησίου: Ορατός είναι ο κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ, λόγω γραφειοκρατίας

Μετά την υπογραφή για δύο νέα έργα-ΕΣΠΑ για το Μεγανήσι από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου, ορατός είναι ο κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Μεγανησίου κ. Ζαβιτσάνου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δημιουργούν προβλήματα και έφερε παράδειγμα την ένταξη της διαχείρισης  των απορριμμάτων καθώς μια μια περιβαλλοντική αδειοδότηση   απαιτούνται δυο και τρία χρόνια εκεί υπάρχει τεράστιο ζήτημα.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το ΕΣΠΑ δεν θα λύσει τα προβλήματα της χώρας, ωστόσο είναι ένα καλό εργαλείο το οποίο και δεν εκμεταλλευόμαστε με την Τοπική αυτοδιοίκηση έχει μόνο πόρους για να μπαλώνουν καμιά λακκούβα και τις βασικές ανταποδοτικές υποδομές.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαβιτσάνο το σύστημα  για την εκταμίευση τον πόρων είναι πολύπλοκο με ένα γρανάζι του κύκλου να κολλήσει μπορεί να μπλοκάρει ολόκληρη η διαδικασία με το κράτος να μην παρεμβαίνει για να απλουστεύσει την όλη διαδικασία.

Μέσα σε ένα τέτοιο κύκλωμα αναπτύσσονται συστήματα διαπλοκής, υπόγειες διαδρομές, για αυτό και δεν γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τα μελλοντικά έργα στο Μεγανήσι, με τους ρυθμούς τους Ελληνικούς μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορούσε να βγει προκήρυξη εκτέλεσης.

Σε ερώτημα ακροατή αν κρατάνε τα έργα να εκτελέσουν λίγο πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, απάντησε ότι οι Δήμαρχοι κρίνονται στο προγενέστερο χρονικό διάστημα, καθώς σε μια προεκλογική περίοδο έχουν διαμορφωθεί οι τάσεις και ό,τι και αν κάνεις στο τελευταίο εξάμηνο αν έχεις χαρακτηριστεί αποτυχών, είσαι αποτυχών.

ΠΗΓΗ: prisma951.gr

Σχετικά

Από τα οχτώ (8) έργα ΕΣΠΑ για το Μεγανήσι, προϋπολογισμού 1.800.000 €, έχει συμβασιοποιηθεί μέχρι στιγμής μόνο ένα (1), προϋπολογισμού 50.000 €

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights