Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Μαρτίου 2023

Οικολόγοι Πράσινοι: Με χρέωση ανά λεπτό πλέον το κλείσιμο ραντεβού στο Νοσοκομείο Λευκάδας

26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

«Συνεχίζεται η υπερχρέωση από την βιομηχανία των τηλεφωνικών ραντεβού, τώρα και στην Λευκάδα! …»

Τέλος στα τηλεφωνικά ραντεβού στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Λευκάδας (Μικροβιολογικό Εργαστήρια κλπ) μέσω του Γραφείου Υποδοχής Εξωτερικών Ασθενών του Γ.Ν.Λ.

Η απόφαση αυτή έχει ληφθεί εδώ και 3 μήνες περίπου από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου και πλέον όλοι θα χρεώνονται 0,78 ευρώ το λεπτό για να κλείσουν ραντεβού για εξωτερικές εξετάσεις στο 1540. Φυσικά το μέτρο έχει κερδοσκοπική λογική και αφήνει ακάλυπτους τους ηλικιωμένους που πρέπει όχι μόνο να χρεώνονται στην πενιχρή σύνταξή τους αλλά αντιμετωπίζονται και απρόσωπα.

Σχεδόν μια δεκαετία κλείνει από τη δημιουργία του τηλεφωνικού αριθμού 1535 με αστική χρέωση για τηλεφωνικά ραντεβού σε νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες περίθαλψης. Στο διάστημα αυτό μόλις το 1/3 των κρατικών νοσοκομείων έχει ενταχθεί σε αυτό, ενώ τους τελευταίους μήνες, μαζί με την περικοπή πολλών και κρίσιμων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, ανθεί μια άλλη βιομηχανία, αυτή των εταιρειών για τα τηλεφωνικά ραντεβού. Κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν τώρα, ύστερα από τις αντιδράσεις, ότι είναι δύσκολη η απεμπλοκή όσων νοσοκομείων υπέγραψαν σχετικά συμβόλαια, εξ’ αιτίας ποινικών ρητρών που προβλέπονται σε αυτά. Και υπόσχονται να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε όλα τα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα να ενταχθούν εντός τριετίας στο «σύστημα 1535″!

Μόνο που επιβάλλεται να αποδοθούν ευθύνες για την πολύχρονη καθυστέρηση, ενώ ταυτόχρονα η νέα παράταση σημαίνει επιπλέον χρέωση των ασθενών με το κόστος των τηλεφωνημάτων, που αποτελεί καθαρό κέρδος για τις εταιρείες.

Μαρία Σούμπαση
Υπεύθυνη Θεμάτων Υγείας Οικολόγων Πράσινων – Μέλος της ΠΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Μιχάλης Μαραγκάκης
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δεν αναγνωρίζει το ύψος των οφειλών προς τον Σύνδεσμο Ύδρευσης ο δήμος Ακτίου- Βόνιτσας

Προσφεύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας  ανακοπή και αίτηση αναστολής της ατομικής ειδοποίησης των βεβαιωμένων οφειλών Στην τελευταία συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights