Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Απόφαση-Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Λευκάδας

ΠΡΟΣ

–         Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας

κ. Γκαμπρέλα Μιλτιάδη

–    Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη

     του ΠΥΣΔΕ Λευκάδας, διορισμένα και

     αιρετά

 ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

της ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 Η  Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας  πραγματοποιήθηκε στις 17-7-2013 με θέμα τις τραγικές εξελίξεις στο χώρο της Τεχνικής Εκπ/σης. Με την διαθεσιμότητα, τις απολύσεις 2500 συναδέλφων εκπ/κών αφενός και τη στέρηση του δικαιώματος της δωρεάν δημόσιας εκπ/σης από χιλιάδες μαθητές αφετέρου, συντελέστηκε, μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τους 153 βουλευτές, ένας ξαφνικός θάνατος σε σημαντικό κομμάτι της δημόσιας εκπ/σης.

Εμείς οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Λευκάδας καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες που ωθούν χιλιάδες συναδέλφους στην ανεργία και πολλαπλάσιους μαθητές των φτωχών κυρίως οικογενειών σε αναζήτηση δυσβάσταχτων οικονομικά λύσεων για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Εκτιμούμε ότι η οδυνηρή αυτή εξέλιξη αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη λεγόμενη αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπ/σης και στοχεύει στην συρρίκνωσή  και την υποβάθμισή της. Στο πόλεμο αυτό της αναδιάρθρωσης είχαμε τα πρώτα θύματα. Καθηγητές και μαθητές θυσιάστηκαν στο βωμό του νέου μνημονίου.

Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα πρώτο κύκλο επίθεσης στο χώρο του δημοσίου. Θα ακολουθήσει και νέος κύκλος επίθεσης. Και αυτό γιατί ο αρχικός στόχος για απολύσεις 150000 δημ. υπαλλήλων είναι μνημονιακή δέσμευση για τις μνημονιακές κυβερνήσεις και πρέπει να υλοποιηθεί για να “σωθεί η χώρα”….

Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους στελέχη της δημόσιας β/θμιας εκπ/σης και πιστεύοντας ότι είναι κομμάτι του σωματείου μας με τις ίδιες ευαισθησίες και ανησυχίες για το μέλλον της δημόσιας εκπ/σης, τους καλούμε να μην συναινέσουν, υπογράψουν ή με οιονδήποτε τρόπο συμβάλλουν στην διαθεσιμότητα και απόλυση κανενός συναδέλφου και κατ’ επέκταση στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωσή του.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και στην αξιοπρέπεια είναι καθήκον και δικαίωμα όλων μας.

Κανένας καθηγητής και μαθητής δεν περισσεύει, κανένα σχολείο δεν πρέπει να κλείσει.

Λευκάδα 22-07-2013                                        Η  Γ.Σ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights