Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Απερίφραστη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής από την ΕΛΜΕ Λευκάδας

Ψήφισμα της Γ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας

 

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λευκάδας, που συγκλήθηκε στις 17/7/13 μετά από πρόσκληση του ΔΣ της ΕΛΜΕ, καταδίκασε απερίφραστα για μία ακόμα φορά την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση, η οποία διαλύει το κοινωνικό κράτος, υποβαθμίζει  την υγεία και την παιδεία, οδηγεί σε κλείσιμο τους ΟΤΑ, εξωθώντας στην ανεργία και την ανέχεια εκατομμύρια πολιτών.

Καταδίκασε έντονα τα μέτρα που παίρνονται για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς που έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Ιδιαίτερα πλήττεται η τεχνική εκπαίδευση με την κατάργηση τόσων ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε απόλυση χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αλλά και χιλιάδες μαθητές να διώχνονται βίαια από τους τομείς που είχαν επιλέξει να σπουδάσουν, μετατρέποντάς τους σε λεία για την ιδιωτική τεχνική εκπαίδευση. Κορυφαίο πρόσφατο παράδειγμα, η παρουσία του Υπουργού Παιδείας κατά τα εγκαίνια δημιουργίας τομέων σε γνωστό ιδιωτικό ΙΕΚ, με τις ίδιες ειδικότητες που καταργεί στην δημόσια εκπαίδευση.

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εκπαιδευτικούς που πλήττονται από τα μέτρα και δηλώνει ότι διαθεσιμότητα και τυχόν απολύσεις αποτελούν “αιτία πολέμου” για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μέσα από ουσιαστικό διάλογο αποφασίστηκε και η ανάπτυξη δράσεων κατά το προσεχές διάστημα με στόχο την ενημέρωση όλου του κόσμου για τις επιπτώσεις των προωθούμενων μέτρων σε γονείς και μαθητές, ώστε να αναπτυχθεί ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο όλων των εμπλεκομένων ενάντια σε αυτήν τη νέα επίθεση των μνημονιακών πολιτικών.

Δηλώνουμε, επίσης, την αποφασιστικότητά μας για ένταση του αγώνα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ζητώντας:

  • ·Αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης
  • ·Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού
  • ·Κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών

 

Η Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημήτρης Πετρόπουλος υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στη Λευκάδα με την “Κίνηση Επτανησίων Πολιτών” του Αλέκου Δεσύλλα

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ                         Κ.Ε.Π                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο

Εορταστικό ωράριο εμπορικών καταστημάτων Λευκάδας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ   Αριθ. Πρωτ.: 18                                                                       Λευκάδα: 12-12-2013 ΘΕΜΑ: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΟΠ.:  Όπως ο πίνακας διανομής. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights