Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Μαΐου 2022

O Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνος στον Prisma 95.1: Η κυβέρνηση απαξιώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά να κάνουμε αυτό που μπορούμε, δήλωσε στον Prisma 95,1 ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ζαβιτσάνος όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της ΚΕΔΕ με την Κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έχει μπει την λογική της απαξίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βάζοντας από πάνω της ένα ισχυρό δίχτυ ελέγχου που ξεπερνά και τα όρια του Συντάγματος.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι από πέρυσι που γινόντουσαν οι κινητοποιήσεις για τα οικονομικά ζητήματα, έπρεπε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να τραβήξει την κόκκινη γραμμή και να παλέψει για την αξιοπρέπεια της.

Ο κ. Ζαβιτσάνος αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα η Δημοτική Αρχή για τα υδατοδρόμια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επειδή τα μικρά νησιά που έχουν  λίγους ψηφοφόρους, ίσως  να μην δημιουργείται η ίδια πίεση με τα μεγάλα προς την εξουσία για αυτό και το πολιτικό σύστημα τα αφήνει εκτός.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαβιτσάνο τα μικρά  νησιά θα έπρεπε να είναι πρότυπο ανάπτυξης καθώς διαθέτουν τεράστιο φυσικό πλούτο.

Τέλος ανέφερε ότι ο Δήμος Μεγανησίου κάνει προσπάθειες με τους λίγους πόρους που διαθέτει, για την δημιουργία δικού του υδατοδρομίου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«Όχι στις ιχθυοκαλλιέργειες στον Μύτικα και στα νησιά του Ιονίου Κάλαμος, Καστός, Λευκάδα, Μεγανήσι»

Επιστολή 290 αλλοδαπών προς τον Πρωθυπουργό για τα ιχθυοτροφεία – Ιταλοί και Γάλλοι αντιδρούν στην δημιουργία των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *