Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουνίου 2023

Νέα αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη φορά του Συμέων Μαμτσαδέλη

«Σύντροφοι και συντρόφισσες

Το 1974 εντάχθηκα και εγώ μαζί με εκατοντάδες τότε αγωνιστές στο ΠΑΣΟΚ. Μετά το προσκλητήριο του ιστορικού ηγέτη μας Ανδρέα Παπανδρέου ενταχθήκαμε σε ένα κίνημα που είχε σαφή ιδεολογικό και ταξικό προσδιορισμό. Που είχε ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και εξέφραζε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους μη προνομιούχους, τους αγρότες και με σημαία μας το τρίπτυχο ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ- ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ αγωνιστήκαμε για μια «Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες». Αυτός ο αγώνας συνεπήρε τον ελληνικό λαό και δημιουργήθηκε ένα πρωτόγνωρο λαϊκό κίνημα που με την καθοδήγηση του Ανδρέα Παπανδρέου έβαλε τις βάσεις για την αναγέννηση αυτού του τόπου και για την οικονομική ευημερία του ελληνικού λαού.

Πέρασαν σχεδόν σαράντα χρόνια από τότε! Σε αυτή την πορεία έγιναν και λάθη και παραλείψεις όμως ο προσανατολισμός ήταν πάντα ο ίδιος . Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κίνημα που εξέφραζε τους μη προνομιούχους και ήταν στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού.

Η ηγεσία όμως του ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές της αποφάσεις τα τελευταία χρόνια και στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας δείχνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα αυτό. Η σύμπλευσή της με τη Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θέλει το ΠΑΣΟΚ να το μεταλλάξει σε ένα κεντροδεξιό κόμμα που θα είναι συμπλήρωμα της Δεξιάς. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα εξυπηρετεί προσωπικές στρατηγικές της ηγετικής ομάδας και δεν θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Όταν ένα «σοσιαλιστικό» κόμμα είναι συμμέτοχο στην κατάργηση της Δημόσιας Υγείας, όταν καταργεί όλα τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγεί τη χώρα σε έναν καινούργιο εργασιακό μεσαίωνα, όταν καταργεί την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και απολύει εν μια νυκτί χιλιάδες εργαζομένους, όταν συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που κατεβάζει το διακόπτη στη Δημόσια Ραδιοτηλεόρασης, όταν καταργεί τα τεχνικά – επαγγελματικά λύκεια (και την ίδια στιγμή ο υπουργός της εγκαινιάζει ιδιωτικά ΙΕΚ, τότε αυτό το κόμμα μόνο προοδευτικό δεν είναι.

Σε αυτό λοιπόν το ΠΑΣΟΚ εγώ δεν έχω καμία θέση! Παραιτούμαι από μέλος του ΠΑΣΟΚ, συντάσσομαι με την Αριστερή Πρωτοβουλία και δηλώνω ότι θα είμαι παρών σε όποια προσπάθεια γίνει για την ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης».

Σχετικά

Ζωή Καρκούλια. Βαρύ «κατηγορώ» και παραίτηση από την ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Διαβάστε την επιστολή

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights