Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Δήλωση του Δημάρχου Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνου για τα υδατοδρόμια

Δεν είναι η πρώτη φορά, που όποτε επιχείρησε κάποιο σχεδιασμό η Περιφέρεια Ιονίων, το Μεγανήσι ήταν εκτός. Δεν μας ενοχλεί όμως, αφού κανείς από αυτούς τους σχεδιασμούς δεν ήταν ποτέ σοβαρός και προφανώς δεν περιμένουμε και από αυτόν τον σχεδιασμό των υδατοδρομίων κάτι το ιδιαίτερο από την Περιφέρεια.

Προφανώς σε αυτή τη φάση, που αρχίζουν να εμφανίζονται ανταγωνιστικά συμφέροντα στο Ιόνιο, η Περιφέρεια εμφανίζεται ενδιάμεσος, ανάμεσα στις εταιρείες και τα Λιμενικά Ταμεία.

Σε μια πολιτική πρακτική, θα μπορούσε ο κος Περιφερειάρχης να διαβουλευτεί με τους εκπροσώπους του Α΄ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης, και στη συνέχεια το Περιφερειακό Συμβούλιο, να σχεδιάσει και να χρηματοδοτήσει την αδειοδότηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου υδατοδρομίων.

Σήμερα, η Κέρκυρα έχει ήδη προχωρήσει στον δικό της σχεδιασμό με χρηματοδότηση του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας, το Μεγανήσι προχωράει με πρωτοβουλία του Δήμου του, και οι Πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων, παροτρύνονται να χρηματοδοτήσουν κάποιες προτάσεις εταιρειών, πέρα από τα κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών!

Είναι και αυτή μια «Περιφερειακή πολιτική»!

Μεγανήσι 12 Ιουλίου 2013 Ευστάθιος Ζαβιτσάνος
Δήμαρχος Μεγανησίου

ΠΗΓΗ

Σχετικά

05-06-2013: (Αναν.) Εισηγήσεις θεμάτων για τη 10η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγανησίου – 7η συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής- Θέματα (ΘΕΜΑ 4ο. ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ_ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights