Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

Η ΕΛΜΕ Λευκάδας για την Τεχνική Εκπαίδευση και την απόλυση απόλυση 2500 καθηγητών

ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                 

Λευκάδα 11-7-2013

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποδεικνύεται ότι το εφιαλτικό σενάριο του έργου ¨Ξαφνικός θάνατος¨, με δημιουργούς τη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ,  έχει πολλά επεισόδια. Το πρώτο το ζούμε ακόμα με το μαύρο στην ΕΡΤ. Το δεύτερο με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την επακόλουθη απόλυση 4000 δημ. Αστυνομικών. Το τρίτο με την απόλυση 2000 σχολικών φυλάκων. Το τέταρτο με την απόλυση 2500 καθηγητών της Τεχνικής εκπαίδευσης και έπεται συνέχεια στο ¨death story¨…

Το ΥΠΑΙΘ με ένα non paper χωρίς καμμία τεκμηρίωση, καταργεί 52 ειδικότητες από την Τεχνική Εκπαίδευση και στέλνει στην ανεργία 2500 συναδέλφους αφ’ ενός και αφ’ ετέρου 20000 περίπου μαθητές να αναζητούν σχολείο το Σεπτέμβρη και να μη βρίσκουν!! Πρόκειται για μαθητές φτωχών κυρίως οικογενειών που τους σπρώχνει στην ιδιωτική εκπ/ση. Θυμάστε το σλόγκαν του υπουργείου ¨πρώτα ο μαθητής¨…

Είναι ολοφάνερο ότι διαλύουν την Τεχνική Εκπ/ση και συγχρόνως παραχωρούν ένα σημαντικό κομμάτι της, το 1/3, βορά στους επιχειρηματίες της εκπ/σης.

Τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι οι πολιτικές των μνημονίων που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών οδηγούν στη συρρίκνωση και υποβάθμιση των βασικών κοινωνικών αγαθών.

Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που μας εξαθλιώνει και  στερεί από τους μαθητές το δικαίωμα στη μόρφωση και στην εργασία.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να αντισταθούμε και με τις αναγκαίες κοινωνικές συμμαχίες να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που καταστρέφει το λαό και τη χώρα μας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights