Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαΐου 2022

Δήμος Λευκάδας: Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Λευκάδας

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες

με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής

Ο Δήμος μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής που πραγματοποιεί το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας σε συνεργασία με την Vodafone και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής λειτουργεί σε 30 Δήμους μέλη του Δικτύου Απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας.

Σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και σε όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε εξετάσεις προληπτικής ιατρικής.

(ηλεκτροκαρδιογραφήματα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, καθώς και μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο).

Οι εξετάσεις θα μεταφέρονται αυτόματα στους ειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι θα αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής θα λειτουργεί στο Δήμο μας κάθε μήνα.

Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη 11/7/2013 στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής

από τις 9,00 πμ έως τις 2,00 μμ

την Δευτέρα 15/7/2013 στο περιφερειακό ιατρείο στο Νυδρί

από τις 11,00 πμ έως τις 2,00 μμ

Το συντονισμό για την υλοποίηση του Προγράμματος Τηλεϊατρικής από πλευράς Δήμου έχει ο κος Ελευθέριος Αραβανής Πρόεδρος Δ.Σ. και πολιτικός υπεύθυνος για το πρόγραμμα Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας στο Δήμο Λευκάδας και η κα Μικρώνη Κωνσταντία Συντονίστρια του Προγράμματος. Υπεύθυνος ιατρός είναι κος Αναγνωστόπουλος Χρήστος, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής του Π.Ι. Βλυχού ο οποίος εκπαιδεύτηκε για το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, με αναπληρωτή τον κο Μαραγκό Μιχαήλ Γενικό Ιατρό.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής που πραγματοποιεί το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, και τις εταιρείες Vidavo και Vodafone.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής τηλ: 2645031065-6 Στο Δήμο Λευκάδας τηλ: 2645360527 – 2645360534

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σχετικά

Τηλεϊατρική και Πολυδύναμο Ιατρείο στο Μεγανήσι

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *