Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Ιουνίου 2023

Πρόγραμμα εθελοντισμού «Βοηθώ το νησί μου», από την EQUAL SOCIETY

Το πρόγραμμα εθελοντισμού «Βοηθώ το νησί μου» ενεργοποιεί o Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society στη Λευκάδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση εθελοντών που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δράσεις για την υποδοχή και πληροφόρηση των τουριστών. 

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και το Τμήμα Τουρισμού καλούνται εθελοντές για να στελεχώσουν το περίπτερο πληροφόρησης (INFO KIOSK) στην παραλία της Λευκάδας με σκοπό να ενημερώνουν και να κατευθύνουν τους τουρίστες σ’ ό,τι αφορά την παραμονή τους στο νησί.

Στην προσπάθεια αυτή, θα ήταν πολύτιμη η συμβολή εθελοντών και κυρίως των νέων ανθρώπων, όπως μαθητές Λυκείου ή φοιτητές, και φυσικά όποιων άλλων το επιθυμούν, οι οποίοι γνωρίζουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα κι επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες στο νησί τους.

Κάθε εθελοντής δεν θα απασχολείται περισσότερο από 5 φορές το μήνα και η διάρκεια εθελοντικής υπηρεσίας δε θα ξεπερνά τις 3 – 4 ώρες για κάθε φορά. Την ευθύνη της ενημέρωσης και οργάνωσης των εθελοντών αναλαμβάνει η EQUAL SOCIETY σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν ν’ αποστείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: equallefkada@gmail.com ή να απευθύνονται στα γραφεία της Equal Society στην κεντρική πλατεία Λευκάδας (τηλέφωνο 26450 22578) και στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Σπ. Ζαμπέλη (τηλέφωνο 26453 60757).

Για την ιστορία: Το συγκεκριμένο σημείο πληροφόρησης (μοναδικό στην είσοδο του νησιού) λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια με τη συνδρομή της Ενώσεως Ξενοδόχων, οι οποίοι φέτος δήλωσαν αδυναμία για να το στηρίξουν. Την ίδια περίπου απάντηση έδωσαν και οι λοιποί εμπλεκόμενοι δημόσιοι φορείς του νησιού. Το αποτέλεσμα είναι ότι φθάσαμε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι  ξένοι που αρχίζουν να πλημμυρίζουν το νησί μας έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται μόνο από τους … περιπτεράδες ή τους περαστικούς!

«Για το λόγο αυτό άμεσα ευαισθητοποιηθήκαμε, όταν μας ζητήθηκε, να βοηθήσουμε στη λειτουργία του info kiosk» δήλωσε ο Σπύρος Φρεμεντίτης, πρόεδρος της Equal Society. «Ανάλογες εθελοντικές δράσεις αναλαμβάνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ή και του εξωτερικού. Στις μέρες μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητη η συνεισφορά των εθελοντών πολιτών στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και προόδου για το νησί μας» πρόσθεσε.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights