Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαΐου 2022

Ενημέρωση από την ΕΛΜΕ Λευκάδας

ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα 09-07-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-Λ κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις 08-07-2013, ενημερώθηκε από τους δύο αντιπροσώπους  της ένωσής μας που συμμετείχαν στις εργασίες του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Μετά δε και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο χώρο του Δημοσίου(κινητικότητα-διαθεσιμότητα-απολύσεις), το Δ.Σ. έχει να επισημάνει τα εξής:

 • Αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι το 16ο Συνέδριο κατέληξε σε απόφαση (την οποία επισυνάπτουμε) και που θέτει το κλάδο μας σε εγρήγορση και δεσμεύει το νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να υλοποιήσει.
 • Καλούμε το νέο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που προέκυψε από το 16ο συνέδριο να αρθεί στο ύψος των (τραγικών) περιστάσεων και να στοχεύσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης όλων των συναδέλφων προς το συνδικάτο και να δώσει προοπτική στο διεκδικητικό πλαίσιο και τις αποφάσεις του Συνεδρίου.
 • Ζούμε ένα εφιαλτικό καλοκαίρι. Η δικομματική πλέον κυβέρνηση συνεχίζοντας και εντείνοντας την επίθεση στο κόσμο της εργασίας επιδιώκει να ξεθεμελιώσει εντελώς κάθε δημόσιο αγαθό-υπηρεσία προκειμένου να διατηρήσει το πλούτο και την εξουσία της αστικής τάξης. Στη διάλυση του  δημοσίου δυστυχώς βρίσκει συνήγορους –εκτός από τα μιντικά κατεστημένα- και πολλούς συναδέλφους. Αισθανόμαστε λύπη και ντροπή όταν κάποιοι συνάδελφοι μας  δείχνουν  κάποιους άλλους που πρέπει να απολυθούν!! Δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς τέτοιες λογικές και πρακτικές. Αν ο οδοστρωτήρας των μνημονίων δεν σαρώσει κάποιους τώρα, αυτό θα  γίνει αύριο. Απευθύνουμε έκκληση για ενότητα και αγώνα ενάντια σε αυτούς –κυβέρνηση και τρόικα– που  κόβουν το ψωμί μας αλλά και το ψωμί  των παιδιών μας.
 • Εντός του Ιουλίου (ναι είναι ένα καυτό καλοκαίρι) ο κλάδος μας πρέπει να αποκρούσει τη πρώτη ομοβροντία δηλ 1976 καθηγητές θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ακολουθεί δεύτερη επίθεση το Σεπτέμβρη με άλλους 700 να τίθενται στο ίδιο καθεστώς.Θα ακολουθήσει και τρίτη επίθεση στο τέλος του χρόνου όταν θα μπουν άλλοι 12.500  υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα. Ο ΤΕΛΙΚΌΣ ΣΤΌΧΟΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.
 • Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει , σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης με 20.000 λιγότερους καθηγητές!! Πως: 10000 αναπληρωτές που δεν θα ξαναδούν τάξη, 5000 απολυμένοι και 5000 στη σύνταξη. Αν προσθέσουμε και τους 2500 σχολικούς φύλακες που θα απολυθούν, τότε μπορούμε να μιλάμε για ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
 • Επειδή πιστεύουμε ότι η επίθεση της κυβέρνησης προσβάλλει και εξαθλιώνει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, θεωρούμε ότι ΤΩΡΑ πρέπει να αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα, ένα παλλαικό εργατικό κίνημα που θα ανατρέψει όλους όσους θέλουν να μας τσακίσουν τη ζωή  και τα όνειρά μας.
 • Απευθύνουμε και μέσω αυτής της ανακοίνωσης ΚΑΛΕΣΜΑ για συντονισμό της κοινής δράσης όλων των σωματείων, δημόσιου και ιδιωτικό τομέα, σε τόπο και χρόνο που θα καθορίσουμε μετά από συννενόηση.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

    Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olm.gr

e-mail: olme@otenet.gr                                                                       Αθήνα, 3/7/13

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 30/6 έως και 3/7/13 το 16ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Τα αποτελέσματα όπως δόθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή του Συνεδρίου έχουν ως εξής:

Α)        Για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ:

Σύνολο Αντιπροσώπων: 437

Ψήφισαν: 437

Έγκυρα:  435

Λευκά: 

Άκυρα:  2

Έλαβαν: 

 • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 126 ψήφοι,  έδρες 3     

            Εκλέγονται: Ζωγραφάκη Ελένη, Κοτσιφάκης Θέμης, Τζαφάς Βασίλης

 • ΔΑΚΕ   103 ψήφοι, έδρες 3          

            Εκλέγονται:  Πεππές Δημήτρης, Παπαχρήστος Νίκος, Κωνσταντίνου Νικηφόρος

 • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ   75 ψήφοι,  έδρες  2

           Εκλέγονται: Νικολάου Σταμάτης, Τζιορτζιώτης Σταύρος

 •       ΕΣΑΚ – ΔΕΕ  71 ψήφοι,   έδρες 2            

            Εκλέγονται: Πατίδης Ηλίας, Δαρδαλής Νίκος

 • ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Π.Α.Σ.Κ. Δ.Ε.  44 ψήφοι,  έδρες 1

            Εκλέγεται: Αλεβυζάκης Γιώργος

 • ΑΝΩΣΗ  (Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις Δ.Ε.)  11 ψήφοι,  έδρες 0
 • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 3 ψήφοι ,  έδρες 0
 • ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 2 ψήφοι,  έδρες 0

 

Η Εφορευτική Επιτροπή του 16ου Συνεδρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΜΑΘΗΜΑ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 

Το 16ο συνέδριο αποφασίζει στο ζήτημα των απολύσεων:

α) διαρκή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και ανοιχτές διαδικασίες του συνεδρίου (έκτακτη σύγκλιση) αν υπάρξει έστω και μία απόλυση.

β) Διαρκή συνεδρίαση όλων των ΔΣ των ΕΛΜΕ το καλοκαίρι και παράλληλα των επιτροπών αγώνα

γ) Συλλογικές διαδικασίες (ΓΣ, επιτροπές αγώνα, συνεννοήσεις με τοπικούς μαζικούς φορείς) και καταλήψεις δημοσίων κτιρίων για αυτό το σκοπό.

Προχωράμε σε γύρο γενικών συνελεύσεων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους από 1 μέχρι 5 Σεπτέμβρη και γενική συνέλευση προέδρων στις 7 Σεπτέμβρη. Καλούμε σε πανελλαδική διαμαρτυρία αναπληρωτών ενάντια στις απολύσεις στις 6/9 στο υπ. Παιδείας και σε πανεκπαιδευτικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο υπεράσπισης του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης το απόγευμα της ίδιας μέρα στο Σύνταγμα και στις μεγάλες πόλεις.

Στις ΓΣ προτείνουμε παρατεταμένο απεργιακό αγώνα διαρκείας, με απεργίες π.χ. 3μερες-5μερες επαναλαμβανόμενες και ΓΣ που θα επιβεβαιώνουν την αγωνιστική αποφασιστικότητα του κλάδου. Κάνουμε την επιλογή να βάλουμε φραγμό στην πολιτική που κλείνει τα σχολεία, ουσιαστικά και τυπικά, σαν χώρο μόρφωσης της νέας γενιάς Προχωράμε στον αγώνα αυτό με βάση το αναγκαίο πλαίσιο διεκδικήσεων. Να αξιοποιήσουμε την εμπειρία της ΕΡΤ για να κάνουμε τα σχολεία ζωντανά κύτταρα αγώνα, ανοιχτά στις κοινωνία τους αγώνες και τις αγωνίες της.

Απέναντι στην επέλαση κυβέρνησης -ΔΝΤ -ΕΕ καλούμε σε παλλαϊκό-πανεργατικό ξεσηκωμό, με γενικό διακλαδικό πολιτικό απεργιακό αγώνα διαρκείας, με διαδηλώσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις.

Αντί να γλείφουμε τις πληγές μας και να μετράμε τα δικαιώματα που κατακρεουργούνται μέρα με την ημέρα, ας πάρουμε ο καθένας μας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί κι ας κινήσουμε. Είμαστε εργαζόμενοι κι εκπαιδευτικοί. Ας γράψουμε μια αράδα από την ιστορία που διδάσκουμε στα παιδιά μας…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *