Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουνίου 2023

Υδροπλάνα στο Ιόνιο. Πιλοτική πτήση από το Μπρίντιζι της Ιταλίας στην Κέρκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του έργου ADRISEAPLANES που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΙΡΑ Adriatic, πρόκειται να υλοποιήσει την πιλοτική πτήση από το Μπρίντιζι της Ιταλίας στην Κέρκυρα, την Τετάρτη 10/07/2013 και ώρα 11.00 π.μ.

Η προσθαλάσσωση του υδροπλάνου θα γίνει στη Μαρίνα Γουβιών και θα μεταφέρει Ιταλούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους.

Η πραγματοποίηση των πιλοτικών πτήσεων είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη η οποία εντάσσεται στις γενικότερες προσπάθειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  για την δραστηριοποίηση των υδροπλάνων της Περιφέρειάς μας.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατορθώθηκε να ληφθεί, κατ’ εξαίρεση, άδεια προσθαλάσσωσης της πτήσης του υδροπλάνου από το εξωτερικό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Χρήστος– Ηρακλής Σκούρτης, δήλωσε : «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι το καλοκαίρι του επόμενου έτους θα έχουν εγκατασταθεί ιδιώτες επενδυτές στην Περιφέρειά μας και θα εκτελούν μεταφορικό έργο με υδροπλάνα».

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εκλογομαγειρέματα 6…

Νέα δημοσκόπηση στη Λευκάδα, νέοι μπελάδες!!! «Κλωτσά της προβατινός, χαρά στο λύκο», λέει μια παροιμία βγαλμένη από την λαϊκή σοφία. […]

Συνάντηση των Περιφερειαρχών με τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα οι Περιφερειάρχες  με τον Υπουργό  Εσωτερικών κ. Ευριπίδη  Στυλιανίδη, την Υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον Αναπληρωτή […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights