Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Μαΐου 2022

Υδροπλάνα στο Ιόνιο. Πιλοτική πτήση από το Μπρίντιζι της Ιταλίας στην Κέρκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του έργου ADRISEAPLANES που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΙΡΑ Adriatic, πρόκειται να υλοποιήσει την πιλοτική πτήση από το Μπρίντιζι της Ιταλίας στην Κέρκυρα, την Τετάρτη 10/07/2013 και ώρα 11.00 π.μ.

Η προσθαλάσσωση του υδροπλάνου θα γίνει στη Μαρίνα Γουβιών και θα μεταφέρει Ιταλούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους.

Η πραγματοποίηση των πιλοτικών πτήσεων είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη η οποία εντάσσεται στις γενικότερες προσπάθειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  για την δραστηριοποίηση των υδροπλάνων της Περιφέρειάς μας.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατορθώθηκε να ληφθεί, κατ’ εξαίρεση, άδεια προσθαλάσσωσης της πτήσης του υδροπλάνου από το εξωτερικό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Χρήστος– Ηρακλής Σκούρτης, δήλωσε : «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι το καλοκαίρι του επόμενου έτους θα έχουν εγκατασταθεί ιδιώτες επενδυτές στην Περιφέρειά μας και θα εκτελούν μεταφορικό έργο με υδροπλάνα».

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σπουδαία διάκριση μαθήτριας από την Λευκάδα στην 39η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης»

ΗΔιοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την διάκριση της Βασιλικής Σταματέλου, μαθήτριας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *