Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2023

Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας: Όχι στην απάτη της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση – Για τις απολύσεις στους Δήμους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΑΝΤ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ
ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Τηλ – Fax 2645360624

Λευκάδα 5/7/ 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 20 /201
3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διαρρέει δημοσιεύματα για να ετοιμάσει το έδαφος για τις χιλιάδες απολύσεις που έρχονται.
Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη δημοτική αστυνομία, αποδεικνύει ότι κανείς εργαζόμενος στους δήμους σήμερα δεν είναι στο απυρόβλητο.
Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ εντείνουν την αντιλαϊκή πολιτική τους σε βάρος των εργαζόμενων του κλάδου αποτελειώνοντας μία και καλή τη μόνιμη και σταθερή δουλειά αφού δεν διστάζουν να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους ανεξάρτητα αν είναι με ασφαλιστικά μέτρα, με προσωρινούς πίνακες, πλεονάζoν προσωπικό ή εργαζόμενοι στα ΝΠΔΔ.
Οι απολύσεις αυτές θα φέρουν πιο κοντά τον διακηρυγμένο στόχο για μικρό και ευέλικτο δημόσιο, που πέρα από τους χιλιάδες συναδέλφους που θα αφήσει χωρίς δουλειά θα δημιουργήσει νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε αδιέξοδο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, γιατί δεν έχουν τρόπο να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Το οικονομικό αδιέξοδο το οποίο αναφέρουν και πραγματικά υπάρχει στους Δήμους όλης της χώρας δεν είναι ευθύνη ούτε των δημοτικών υπαλλήλων ούτε των λαϊκών στρωμάτων που τόσα χρόνια πλήρωναν φόρους προς την κεντρική κυβέρνηση αλλά και δημοτικούς φόρους για να έχουν κάποιες υποτυπώδεις δημοτικές υπηρεσίες. Είναι ευθύνη τόσο των κομμάτων που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια (και είναι τα ίδια που κυβερνάν και σήμερα) αλλά και των πλειοψηφιών στην ΚΕΔΕ που για να στηρίξει αυτή την πολιτική ποτέ δεν διεκδίκησε επί της ουσίας να πάρει χρήματα από την κεντρική κυβέρνηση.
Το πλεονάζων προσωπικό που αναφέρουν δεν υπάρχει γιατί οι υπηρεσίες είναι καθολικά υποστελεχωμένες μετά τις απολύσεις των συμβασιούχων, αλλά και το κύμα των συνταξιοδοτήσεων .
Πρόσφατα συστήθηκε επιτροπή αξιολόγησης των υπηρεσιών και δομών του Δήμου Λευκάδας η οποία αποτελείται από διευθυντές υπηρεσιών του Δήμου.
Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας ξεκαθαρίζει πως η “αξιολόγηση” που προωθεί η μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχει στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών, αλλά την συρρίκνωση τους και τις απολύσεις προσωπικού.
Η προωθούμενη αξιολόγηση γίνεται κατ’ απαίτηση της τρόικα και ΕΕ προκειμένου να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα στο μνημόνιο για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι απολύτως σίγουρο πως η αξιολόγηση αυτή είναι προσχηματική, γίνεται προκειμένου να δικαιολογηθούν προειλημμένες αποφάσεις και θα επιφέρει μείωση δ/νσεων και τμημάτων, κατάργηση οργανικών θέσεων και τελικά απολύσεις.

Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας ξεκάθαρα λέει όχι στην απάτη της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση και όχι στην επιχείρηση ωραιοποίησής της που προωθούν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συνάδελφοι,
Έχουμε μπροστά μας σκληρό και δύσκολο, ταξικό αγώνα στον οποίο πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα, να αναμετρηθούμε με αυτήν την πολιτική. Είναι ανάγκη να οργανωθούμε, να συντονίσουμε τη δράσης μας με το σύνολο των εργαζομένων, ώστε από κοινού να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΑΝΤ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ
ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Τηλ – Fax 2645360624

Λευκάδα 7/7/ 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 21 /201
3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα να θέσουμε την τελευταία γραμμή άμυνας απέναντι στον λυσσαλέο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας οι υπηρέτες της Τρόικας.

Οι οριζόντιες περικοπές προσωπικού που προγραμματίζουν οι Τροϊκανοί φωστήρες και οι Κυβερνητικοί «εφιάλτες» δεν έχουν σαν στόχο τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά τον αφανισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σύνολό της.

Καλούμε τους Δημοτικούς Αστυνόμους και τους Σχολικούς Φύλακες του Δήμου Λευκάδας, αλλά και όσους συναδέλφους επιθυμούν, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου την Δευτέρα, 8 Ιουλίου στο παλιό Δημαρχείο. Επίσης, καλούμε τους Συναδέλφους σε συμμετοχή στη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία μας για την Δευτέρα, 8 Ιουλίου, από τις 12:00 έως την λήξη του ωραρίου.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, θα προγραμματίσουμε μέσα στις επόμενες μέρες Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στην Πρέβεζα για ένα μήνα θα τρέχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ της Λευκάδας. Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους των νησιών(update)

Σε διευκρινήσεις-οδηγίες προς ασφαλισμένους του πρώην ΟΠΑΔ, προχώρησε χθες με Δελτίο Τύπου το ΙΚΑ. Σύμφωνα με αυτό οι ασφαλισμένοι του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights