Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Υπάρχουν μόνο αριθμοί

Είναι κοινός τόπος ότι ζούμε σε δραματικές εποχές με ακόμη δραματικότερες εξελίξεις. Εποχές στις οποίες οι άνθρωποι είναι απλά νούμερα σε καταστάσεις, από τις οποίες αφαιρούνται ή μετακινούνται με ένα delete και κλικ. Είναι η εποχή στην οποία κάθε έννοια πολιτικής έχει αμβλυνθεί και έχει υποκατασταθεί από οικονομικούς δείκτες και λογιστική. Είναι οι αριθμοί που έχουν εξαφανίσει την ανθρώπινη υπόσταση, είναι οι αριθμοί που έχουν αντικαταστήσει το ανθρώπινο με την ψυχρή λογική των αλγορίθμων. Τελικά, δεν είμαστε άνθρωποι, μας έχουν πάψει προ πολλού. Είμαστε αριθμοί. Και οι αριθμοί για ακόμα μια φορά υπερίσχυσαν των ανθρώπων.

Η Τρόικα είδε τους αριθμούς, δουλειά της είναι να μη βλέπει ανθρώπους, αυτή είναι ή μάλλον ήταν δουλειά άλλων, κι έτσι μέσα στα κλικς και στα delete, στα insert και lock, κλείδωσαν κινητικότητα και απολύσεις ανθρώπων. Η τρόικα δεν δέχθηκε τις μετατάξεις, άλλωστε οι άνθρωποι μετατάσσονται, οι αριθμοί όχι.  Οι εργαζόμενοι  που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή καθηγητές, μέλη της δημοτικής αστυνομίας, υπάλληλοι ΟΤΑ κλπ., αν δεν απορροφηθούν εντός ορισμένου χρόνου*, θα γίνουν από δυστυχισμένοι άνθρωποι, αριθμοί σε καταστάσεις και στατιστικές ανεργίας, αριθμοί τα παιδιά τους και οι οικογένειές τους, μέχρι να εξοικειωθούμε όλοι μας, να νιώσουμε και να γίνουμε αριθμοί, να μας προσδιορίζουν και να μην προσδιορίζουμε ως άνθρωποι το ανθρώπινο, αφού πρώτα γυρίσει η μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη, πάλι, μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η έννοια της αλληλεγγύης στον αγώνα για επιβίωση, σε μια νέα εκδοχή του δαρβινισμού σε ένα περιβάλλον αριθμών.

Τι κι αν λαμπερά ονόματα των ανθρώπων του πλούτου που περιδιαβαίνουν Λευκάδα, Μεγανήσι και άλλα νησιά του Ιονίου.  Οι φωτογραφίες και τα φαρδιά χαμόγελα μπροστά στο φακό είναι εφήμερα και χωρίς ουσία και δεν θα μπορέσουν αύριο να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων, αλλά ούτε να χαρίσουν ένα τόσο δα χαμόγελο από το πλεόνασμά του στο φακό σε οικογένειες και παιδιά που θα αντικρύσουν το σκληρό πρόσωπο της πιο σκληρής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος στα μεταπολεμικά χρόνια. Γιατί απλά η Ελλάδα έχει μπει σε άλλη εποχή, στην εποχή των αριθμών που τα πάντα υπολογίζονται προτού γίνουν, για να γίνουν τελικά όπως δεν πρέπει, προκειμένου να πείσουν ότι έτσι έπρεπε.

*Σύμφωνα με το newsit.gr, αλλαγές προβλέπονται και στη διάρκεια της διαθεσιμότητας με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 8μηνο. Δηλαδή όσοι μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα πρέπει να απορροφηθούν και πάλι μέσα σε διάρκεια 8 μηνών αφού μετά την παρέλευση του 8μήνου θα απολύονται.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αναβάλλονται τα σεμινάρια για την Επτανησιακή Διατροφή που είχαν προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου (αναν.)

28 Ιουνίου 2013 Λόγω απρόβλεπτου κωλύματος αναβάλλονται τα Σεμινάρια για την Επτανησιακή Διατροφή που ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στη Ζάκυνθο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights