Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαΐου 2022

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

“Ελπίζω να επικρατήσει η ωριμότητα και να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτή την κίνηση που τραυματίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

     ΔΗΜΟΣ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέρκυρα: 5/7/2013

                                                                                                Προς : Μ.Μ.Ε.

 

Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου για μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. και κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, ο Δήμαρχος Κέρκυρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ελπίζω να επικρατήσει η ωριμότητα και να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτή την κίνηση που τραυματίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Κέρκυρας έχει να επιδείξει θετική δράση και στήριξε το θεσμό με το έργο της. Δεν καταλαβαίνω πως η μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών θα φέρει οικονομικό αποτέλεσμα, αφού το κόστος μισθοδοσίας τους θα επιβαρύνει την κεντρική διοίκηση. Η λογική του «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» πρέπει να σταματήσει. Δεν την αντέχει η κοινωνία, δεν την αντέχουν οι εργαζόμενοι, δεν την αντέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την ευκαιρία πρέπει να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι η περιπέτεια που περνούν οι Δήμοι δεν έχει τέλος: οι εργαζόμενοι που χρειαζόμαστε για την καλοκαιρινή περίοδο στην καθαριότητα μόλις τώρα εγκρίθηκαν παρά την έγκαιρη κατάθεση του αιτήματός μας, οι παραλίες δεν αποδίδονται προς χρήση γιατί οι εγκύκλιοι αλλάζουν την τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση ως Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορούμε να δεχθούμε αιφνιδιασμούς και είναι απαραίτητος ένας καλύτερος σχεδιασμός, ώστε με συνεννόηση να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα της χώρας». 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής “Αγκαλιά από κιμωλία” της Κατερίνας Λιβιτσάνου-Ντάνου

Ενημέρωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφακιωτών “ΦΩΤΕΙΝΟΣ” Η Αικατερίνη Λιβιτσάνου – Ντάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Σπούδασε κλασική φιλολογία […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *