Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

H MKO Youthnet Hellas απέσπασε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 Ιουνίου 2013

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη στο Youthnet Hellas

H MKO Youthnet Hellas απέσπασε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2013, το οποίο απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τη σχετική υποψηφιότητα κατέθεσε ο ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Xατζημαρκάκης  υπογραμμίζοντας ότι: «Οι ομάδες δράσης των πολιτών πρέπει διαρκώς να αναδεικνύονται.  Tο Youthnet Hellas είναι μια δραστήρια και δημιουργική ομάδα με πολύπλευρη προσφορά και ευρεία οπτική, η οποία στηρίζει την ηλικιακή ομάδα που έχει πληγεί σήμερα περισσότερο από την κρίση: τη Νεολαία. Το βραβείο αποτελεί μια δικαίωση που αντανακλά στη νεολαία της χώρας, που διαθέτει γνώσεις, έχει προσόντα και αναζητά το δικαίωμα στην εργασία και τη δημιουργία. Το βραβείο αυτό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά στην Ευρώπη ότι, η Ελλάδα μπορεί, έχει δυνάμεις και δυνατότητες να πρωτοπορεί εντός και εκτός συνόρων».

Tο Youthnet Hellas είναι ένας Μη Κυβερνητικός, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που επιζητεί την ενεργό συμμετοχή των Νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσω ποικίλων δράσεων και παρεμβάσεων. Το Youthnet Hellas ξεκίνησε από μια ομάδα νέων, από όλη την Ελλάδα, που αποφάσισε να διοχετεύσει τη ζωντάνια και την ενέργειά της σε μία νέα Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αξιοποιώντας παράλληλα πλούσιες εμπειρίες από τη μακροχρόνια ενασχόληση με τα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια Νέων, αλλά και γνώσεις σχετικά με τις Πολιτικές Νεολαίας, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τον Εθελοντισμό.

Το “Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη” καθιερώθηκε το 2008 και απονέμεται ετησίως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα σε διάφορους τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή καλύτερης, αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών ή στη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορεί επίσης να αναδεικνύει δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών που εμπλέκονται σε μακροπρόθεσμη, διασυνοριακή ή διεθνική πολιτιστική συνεργασία, η οποία συμβάλει στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού πνεύματος.

Η τελετή απονομής, σε εθνικό επίπεδο, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ενώ στις 16-17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

http://tiny.cc/da67yw

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights