Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Οκτωβρίου 2020

Εμπλουτισμός Λιμνοθαλασσών Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΙΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, από το Αυτοτελές Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης (Γραφείο Αλιείας) του Δήμου μας, ξεκίνησε η υλοποίηση Προγράμματος Εμπλουτισμού των Λιμνοθαλασσών Στενού Λευκάδας (Απόφαση 46928/9572/2012 Π.Ε. Λευκάδας & Απόφαση 59/2013 Δ.Σ. Λευκάδας) με γόνο χελιού (Anguilla anguilla).

Ο εμπλουτισμός αφορούσε σε 5500 άτομα χελιού, μέσου βάρους 10 gr, τα οποία αφέθηκαν στη λ/θ Παλαιό. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει καταγραφεί πανευρωπαϊκά μεγάλη μείωση των ποσοτήτων χελιού λόγω της ανεξέλεγκτης αλίευσης συνέπεια της έντονης εμπορικής του εκμετάλλευσης.

Ο Δήμος Λευκάδας στην προσπάθειά του για την προστασία και ανάπτυξη των Λιμνοθαλασσών Στενού Λευκάδας, πιστεύει πως η βελτίωση της παραγωγικής τους απόδοσης, είναι δυνατή και με τη μέθοδο των εμπλουτισμών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχιστεί για μια εξαετία, με την καθοδήγηση και επίβλεψη του Γραφείου Αλιείας του Δήμου, γιατί μόνο έτσι είναι δυνατό να «αποκομίσουμε» παραγωγικά και οικονομικά οφέλη.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Προσπάθεια σπίλωσης του αγώνα των κοινωνικών ομάδων που αντιστέκονται στα σε βάρος του Ελληνικού Λαού μέτρα(του Π.Γληγόρη)

Πριν από 2 περίπου μήνες άρχισε η πανελλαδική αποχή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ενάντια στο ασφαλιστικό σχέδιο που στόχο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *