Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Σεπτεμβρίου 2021

Αύξηση 12% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Αύξηση 8-12% θα σημειωθεί στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τις μέρες του Πάσχα κάνοντας του πολίτες να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο.
Όπως αναφέρουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες σε περίπτωση που η κυβέρνηση μειώσει τις κρατήσεις προς τρίτους ή τον ΦΠΑ τότε ορισμένες από αυτές θα παγώσουν τις αυξήσεις για να μην πέσει η επιβατική κίνηση τόσο τις μέρες του Πάσχα όσο και του καλοκαιριού.

Μέχρι στιγμής, ορισμένες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν κάνει ήδη αυξήσεις και το επόμενο διάστημα αναμένεται και οι υπόλοιπες να κάνουν το ίδιο.

Την ίδια στιγμή σημαντικές αλλαγές φέρνει το μνημόνιο για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας για το 2010 και το 2011 που υπεγράφη την Πέμπτη (31/3) από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Οι αυξήσεις για τους μισθούς ενεργείας και τα επιδόματα θα είναι 1% για το 2011 όπως αναφέρει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Όσον αφορά για την αύξηση 1,5% για το 2010, θα καταβληθεί αναδρομικά από τον ερχόμενο Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ:cosmo.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Κι άλλη αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ: Θεόδωρος Σπαθής – Η προφητεία του Σταύρου Μπαγεώργου:“Θα είμαι σπίτι μου, όπως πήγαν άλλοι πριν από εμένα και θα πάνε και άλλοι μετά από εμένα”

Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων Θεόδωρος Σπαθής, διαφωνώντας με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *