Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Αυγούστου 2022

Ανοίγει -και μάλιστα εσπευσμένα- η πόρτα της ΝΔ για τον Θεόδωρο Σολδάτο;

Δήλωση με νόημα του Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γ. Καλαντζή, ο οποίος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsit.gr, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν εκλογές αυτό τελείωσε, πάει». Εκτίμησε ότι «αν χρειαστεί ψήφος εμπιστοσύνης, για να αποφευχθούν οι εκλογές, εξασφαλίζονται οι 157 ψήφοι» και αναφέρθηκε στις ψήφους δύο βουλευτών που έφυγαν από τη ΝΔ και ξαναγυρίζουν όπως είπε, χωρίς να τους κατονομάσει, λέγοντας ότι η επιστροφή τους στη ΝΔ θα επισπευσθεί.

Άλλωστε ο βουλευτής Λευκάδας φιλοξενούμενος πριν αρκετό καιρό στο “αρτ” του Σπύρου Καρατζαφέρη κι ενώ τα χνάρια της διαγραφής του από τη ΝΔ ήταν ακόμα νωπά, είχε δηλώσει ότι στηρίζει την κυβέρνηση, κάτι που δήλωσε και σήμερα στα parapolitika.gr («Είναι προφανές ότι στηρίζω την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Οι εκλογές αυτή την στιγμή θα ήταν καταστροφικές για τον τόπο.»).

Τέλος, για τη μνήμη, σε ερώτηση που είχε δεχθεί από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με τη στάση των ανεξάρτητων βουλευτών Κώστα Μαρκόπουλο και Θεόδωρου Σολδάτου, οι οποίοι είχαν υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός είχε κάνει την ακόλουθη λακωνική δήλωση: “Κάτι σημαίνει αυτό”, ενώ πλήθαιναν ταυτόχρονα τα σενάρια περί επιστροφής του κ. Σολδάτου.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι στη Λευκάδα δεν πρόκειται να πλήξει κανείς, με τους κ.κ. Ξενοφώντα Βεργίνη (νέος Γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ) και τον Θοδωρή Σολδάτο ως βουλευτή της ΝΔ (όταν διαβεί την πόρτα επανεισόδου) και όχι ως ανεξάρτητο βουλευτή από τη ΝΔ. Όλα αυτά σε μια πορεία προς ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με νέα σενάρια συνεργασιών “να βγαίνουν σε περισσότερο φως”. Άλλωστε η συγκολλητική ουσία μεταξύ των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πάντοτε υπήρχε, λειτουργούσε και ήταν ενεργή. Απλά φαίνεται ότι ή δεν το΄χαν καταλάβει (λέμε τώρα) ή άργησαν να το …εμπεδώσουν… Το “σενάριο”, ειδικά στα τοπικά πράγματα (δήμοι, Περιφέρεια κ.λπ), έχει με βάση τις γενικές πολιτικές εξελίξεις μεγάλη “ουρά” που δεν μπορεί να την “κόψει” κανείς, ακόμα και αν είχε προσπαθήσει ποτέ κάτι τέτοιο…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *