Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο Μεγανήσι, “το μικρό νησί με τη μεγάλη καρδιά” (αναν.)

Στο Μεγανήσι, το μικρό νησί του Ιονίου, βρέθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Είναι η πρώτη φορά που Προκαθήμενος επισκέπτεται το Μεγανήσι που βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από την Λευκάδα.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο κλήρος και ο πιστός λαός του νησιού στον Ι. Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στο Βαθύ, όπου και τελέστηκε επίσημη δοξολογία.

«Καλωσορίσατε στο μικρό νησί με την μεγάλη καρδιά» είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ζαβιτσάνος.

«Ο γαλήνιος χαρακτήρας, η νηφάλια σκέψη και η κοινωνική ευαισθησία που σας χαρακτηρίζουν, μας δείχνουν τον δρόμο της ελπίδας και της αισιοδοξίας», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στην κρίση που μαστίζει τη χώρα απηύθυνε μήνυμα ενότητας: «Ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κάθε κρίση», ευχαριστώντας τον πιστό λαό και τις τοπικές αρχές για την αγάπη που δείχνουν στην Εκκλησία.

ΠΗΓΗ: diakonima.gr

Τον Αρχιεπίσκοπο που συνόδευε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνος, η Αντιδήμαρχος κα Έλλη Καββαδά, οι ιερείς του νησιού κ.α.

Βιογραφικό

17-06-2013

Στην Φανερωμένη για  την εορτή της Πεντηκοστής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Θα επισκεφθεί και το Μεγανήσι

Στο πρόγραμμα του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος είναι και επίσκεψη στο Μεγανήσι το Σάββατο στις 22  Ιουνίου στις 8 μμ στο Βαθύ, όπου του ετοιμάζεται θερμή υποδοχή από τον κλήρο και τους πιστούς του Μεγανησίου. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα θα ακολουθήσει δοξολογία παρουσία και του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλου.  Για την διευκόλυνση των πιστών ο δήμος Μεγανησίου έχει προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια με την τοπική συγκοινωνία.

Δείτε  όλο το πρόγραμμα της πανήγυρις της  μεγάλης θρησκευτικής εορτής για τη Λευκάδα:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *