Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Αυγούστου 2022

Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» για το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Η Ελληνική τρόικα χθες 11 Ιουνίου, με ηγέτη τον Σαμαρά και 2 Πόντιους Πιλάτους τον κ. Ευ. Βενιζέλο και τον κ. Φ. Κουβέλη έβαλαν ταφόπλακα στην ελεύθερη ενημέρωση κλείνοντας την ΕΡΤ Α.Ε.

Ταφόπλακα στην ελεύθερη ενημέρωση ήταν η έκδοση «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» το πρωί της 11ης Ιουνίου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν αυτή κλείσει, οδηγώντας 2.600 υπαλλήλους της ΕΡΤ στην ανεργία. Το σχετικό κείμενο φέρει τις υπογραφές όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Η Δημοτική πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα θεωρεί ότι αυτή η αντισυνταγματική κίνηση της «τρικομματικής τρόικας εσωτερικού» ανοίγει τον ασκό του Αιόλου προκειμένου να προχωρήσουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για μείωση και δήθεν εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης.

Η «Δημοτική πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα» θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή ενέργεια υποβάθμισης της δημοκρατίας, συρρίκνωσης της ελευθερίας της έκφρασης, η οποία έρχεται ως συνέχεια της αυταρχικής πολιτικής που ακολουθεί εδώ και καιρό η τρικομματική τρόικα εσωτερικού επιστρατεύοντας απεργούς, καταργώντας την κοινοβουλευτική δημοκρατία με τις συνεχόμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Η Δημοτική πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα εκφράζει την έντονη ανησυχία της ότι αυτή η αντισυνταγματική «Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» και σε συνδυασμό με εποπτεία των Δήμων από το «παρατηρητήριο» δημιουργεί την δυνατότητα να καταργηθούν σε μια νύχτα φορείς και  ΝΠΔΔ και να καταργηθεί το αυτοδιοικητικό των ΟΤΑ. Ανησυχεί διότι η συγκεκριμένη αυτή πρακτική ανοίγει της ορέξεις κυβερνητικών παραγόντων έτσι ώστε προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες που θα καταργήσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η αυτοδιοίκηση.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» κ. Ακης Κατωπόδης σε επικοινωνία του με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Αλιφραγκή, ζήτησε να υπάρξει ανακοίνωση συμπαράστασης του δήμου Βύρωνα προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ ΑΕ.

Η Δημοτικής Πρωτοβουλία «Στάση Βύρωνα» καλεί και προσωπικά τον δήμαρχο Νίκο Χαρδαλία ο οποίος βγάζει αντιμνημονιακούς λόγους στα δημ. συμβούλια να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε ο Δήμος Βύρωνα να βγάλει ανακοίνωση – ψήφισμα για συμπαράστασης προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ ΑΕ και καταδίκης αυτής της πρωτοφανής για τα δημοκρατικά χρονικά απόφαση.

Άκης Κατωπόδης, επικεφαλής, δημοτικός σύμβουλος

Ελένη Βασιλοπούλου, δημοτικός σύμβουλος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *