Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Οι οικολόγοι πράσινοι Λευκάδας για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η λογική ”πονάει χέρι κόβει χέρι” δεν  μπορεί να είναι εφαρμόσιμη στα δημόσια κοινωνικά αγάθα . Η ΕΡΤ δεν ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση.

Η επίθεση στη Δημόσια Τηλεόραση είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένη ως δικτατορική πρακτική, τα ξένα κανάλια και οι εφημερίδες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους έμπρακτα, ακόμη και το γερμανικό κανάλι μετέδωσε τις ειδήσεις του στην ελληνική γλώσσα.

Οι συχνότητες της ΕΡΤ αποτελούν πλέον ώριμο φρούτο στους επιχειρηματικούς κύκλους. Η ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της και ο ελληνικός λαός απαξιώθηκαν εν μια νυχτί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Οι εργαζόμενοι απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες, η πολιτιστική και ενημερωτική δραστηριότητα της ΕΡΤ σταματά επι τριμήνω. Οι άμεσες επιπτώσεις στην ενημέρωση του ελληνισμού της διασποράς και των ακριτικών περιοχών ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δέχθηκε το αίτημα της τρόικας για 15.000 απολύσεις μέχρι το 2014,  η αναδιοργάνωση του δημοσίου θα περιοριζόταν στο που θα βρεθούν οι υπάλληλοι για απόλυση. Η ΕΡΤ αποτέλεσε τελικά την έμπρακτη κατάλυση της δημοκρατικών διαδικασιών με απευθείας χτύπημα στην ενημέρωση,  με πρακτικές, από την ψήφιση των μνημονίων και μετά, που αποδεικνύουν το πολιτικό αδιέξοδο και την έλλειψη νομιμότητας της απόφασης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η βελτίωση και εξυγίανση της ΕΡΤ αποτελεί καθήκον, όπως καθήκον αποτελεί και η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της και του πλούσιου αρχειακού της υλικού. Μοναδικοί υπέυθυνοι είναι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που χρησιμοποίησαν την ΕΡΤ στο να βολεύουν ημετέρους και να εδραιώνουν το πελατειακό κράτος.

 

ΠΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Ο Συντονιστής

 

Μιχάλης Μαραγκάκης 6994138090

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“ΜΕΝΤΗΣ”: Κοπή πίτας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αθήνα 16/12/2011 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μεγανησιωτών «Ο Μέντης», σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου […]

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ημερίδα του Γραφείου Ισότητας για τις γυναίκες επιχειρηματίες

Το Γραφείο Ισότητας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) πραγματοποίησε στις 12 Δεκεμβρίου 2012 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *