Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Νοεμβρίου 2022

Εισήγηση του Δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την ΕΡΤ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 13 Ιουνίου 2013

Η Κυβέρνηση, με μια προκλητική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που θύμιζε άλλες εποχές, ανακοίνωσε την απόφασή της να κλείσει  την ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η ουσία της απόφασης και ο τρόπος διαχείρισης του θέματος προσβάλλει βάναυσα τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Ελληνική ραδιοτηλεόραση είναι απόλυτα αναγκαία αρτηρία επικοινωνίας εντός και εκτός της χώρας σε μια περίοδο μάλιστα που ο λαός αγωνιά να κρατηθεί όρθιος, οικονομικά επαγγελματικά και υπαρξιακά.

Η ανάγκη για εξορθολογισμό και αναβάθμιση της ΕΡΤ δεν μπορεί να υπηρετηθεί με παρόμοιες πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι Δημοκρατία και Πολιτισμός, δεν την κλείνεις την αλλάζεις εν λειτουργία.

Η κυβερνητική προσπάθεια να φιμώσει τη Δημόσια Ελληνική φωνή είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού που αγνόησε προκλητικά            την κρισιμότητα της κατάστασης πυρπολώντας ταυτόχρονα την πολιτική και κοινωνική συναίνεση που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας .

Η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας ανέδειξε την ανάγκη ανασυγκρότησης του κράτους και της οικοδόμησης ενός μηχανισμού που θα υπηρετεί αποτελεσματικά τους πολίτες θα προωθήσει την ανάπτυξη και θα διεκδικήσει την αρμόζουσα θέση στην Ευρώπη και στο κόσμο .Φοβόμαστε ότι παρόμοιες ενέργειες μας επαναφέρουν σε παλιότερες εποχές όπου το δέλεαρ για συγκρότηση πελατειακού  κομματικού  κράτους  ήταν ιδιαίτερα ισχυρό. Τα σημάδια είναι πλέον καταφανή.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συντηρήσεις κι επισκευές ύψους 99.169,99 ευρώ για τα σχολεία Μεγανησίου και Λευκάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Προγραμματική σύμβαση για συντηρήσεις και επισκευές Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Λευκάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.