Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Αυγούστου 2022

Η ΕΡΤ, η ΥΕΝΕΔ του Σαμαρά και το λόμπι των φοβισμένων (Γράφει ο Θανάσης Περδικάρης)

…ο Σαμαράς, οι δανειστές και οι ντόπιοι ομοτράπεζοι (γιατί είναι χαζό πλέον να πιστεύουν κάποιοι ότι τα πάρτυ τέλειωσαν) προσπαθούν να δημιουργήσουν και να εγκαθιδρύσουν τη  δική τους “δημοκρατία”. Την “δημοκρατία” του εκβιασμού, του φόβου, της  σιωπής, του ρατσισμού, της τρομοκράτησης, της καταστολής, του  ολοκληρωτισμού…

ΕΡΤ τέλος.jpg

Ας μην γελιόμαστε!  Η κίνηση Σαμαρά για εξαφάνιση της ΕΡΤ με την ανοχή-στήριξη των  ημιαπασχολούμενων βαστάζων του Κουβέλη-Βενιζέλου μόνο φαινομενικά έχει  να κάνει με εξορθολογισμούς, εκσυγχρονισμούς κλπ -ισμούς και είναι το  τυράκι στη φάκα για τους (τουλάχιστον) αφελείς. Ουσιαστικά σημαδεύει την ενημέρωση, την πληροφόρηση για να πυροβολήσει τελικά την ίδια την  Δημοκρατία.

Η μετατροπή της  ήδη κρατικής ΕΡΤ σε ένα πλήρως ελεγχόμενο προπαγανδιστικό όργανο (η  …ΥΕΝΕΔ του Σαμαρά ας πούμε) είναι ο συνεπής δρόμος που ακολούθησε  σταθερά μέχρι σήμερα ο Samarosaurus Rex (κατά Θ. Καρτερό). Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της συγκυβέρνησης  διακαής πόθος ήταν η απομάκρυνση κάθε μη αρεστής δημοσιογραφικής φωνής  και η πρόσληψη άλλων εγκάθετων και συνήθως ακατάληλων αλλά υψηλά  αμοιβόμενων, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται πλήρως στο ρόλο του his  master’s voice.

 

Όλα αυτά με  άγαρμπο, εντελώς ξεδιάντροπο τρόπο και πάντα με την κλάψα της “έτοιμης  από καιρό υπεύθυνης αριστεράς” και τους “βρυχησμούς” του ποντικούλη μέσα από τη φάκα του. Ο λόγος για τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους  (δήθεν) που ο Σαμαράς τους έχει …γραμμένους.

Και είναι φυσικό  αφού πλέον ο μεγάλος του έρωτας δεν κρύβεται! Όλα συνηγορούν ότι πολύ  σύντομα θα ξεσπάσει το ακροδεξιό πάθος που σιγοκαίει στον σκληρό ηγετικό πυρήνα της Νέας (λεγόμενης)  Δημοκρατίας. Όσοι παρακολουθούν τις πολιτικές συμπεριφορές  συγκεκριμένων στελεχών της ΝΔ και κολλητών του πρωθυπουργού διαβλέπουν  ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για “στενές επαφές”, οι οποίες  ενισχύονται και από τις εξελίξεις στο χώρο των φασιστών της Χ.Α. Έτσι με την συνδρομή των νεοναζιστών έχει αποφασίσει ο Σαμαράς ότι μπορεί και επιδιώκει να “επιβιώσει” σε μια περίοδο που  όλα γύρω του είναι “κινούμενη άμμος”. Γι’ αυτό και καλοδέχτηκε το χέρι  που του άπλωσαν οι νεοναζί σχετικά με την διάλυση της ΕΡΤ.

Έτσι ο Σαμαράς, οι δανειστές και οι ντόπιοι ομοτράπεζοι (γιατί είναι χαζό πλέον να  πιστεύουν κάποιοι ότι τα πάρτυ τέλειωσαν) προσπαθούν να δημιουργήσουν  και να εγκαθιδρύσουν τη δική τους “δημοκρατία”. Την “δημοκρατία” του  εκβιασμού, του φόβου, της σιωπής, του ρατσισμού, της τρομοκράτησης, της  καταστολής, του ολοκληρωτισμού, όπου οι νεοναζί της Χ.Α. είναι  γηπεδούχοι!

Η αλήθεια είναι ότι αρκετά απ’ αυτά έχουν καταφέρει να εφαρμόσουν με την ανοχή (τουλάχιστον) τμήματος της κοινωνίας μας. Πολίτες που κάτω από την συνεχή πίεση, την προπαγάνδα αλλά και με την αδυναμία  τους να επεξεργαστούν τα πραγματικά δεδομένα και ν’ αντιληφθούν τι  σημαίνει αυτοσεβασμός, αξιοπρέπεια και θέληση για ζωή, παραχώρησαν  ζωτικό χώρο στην εφαρμογή των γνωστών ακραίων πρακτικών-πολιτικών με  αποτέλεσμα τον ξαφνικό και βίαιο “θάνατο” όλων μας. Αυτή την  αλήθεια δεν μπορούμε πια να την κρύβουμε κάτω απ’ το χαλί αλλά να την  αποδεχθούμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, να δρομολογήσουμε την αντίδρασή μας και να συμφωνήσουμε την συμπεριφορά  μας απέναντι σ΄αυτό το λόμπι των φοβισμένων πολιτών. Πολίτες που  υποχρεούνται να ξυπνήσουν απ’ τον “λήθαργο”, να βγούν απ’ το “γύψο”.  Πολίτες που δεν δικαιούνται να “αυτοκτονούν” παρασύροντας τον διπλανό  τους που έχει τη διάθεση να αγωνιστεί για τον εαυτό του, τα παιδιά του,  την κοινωνία. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη ζεύξη Λευκάδας, από τον Θεόδ. Σολδάτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06-05-2014 Σας κοινοποιώ την επιστολή που απέστειλα στον Υπουργό  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως αποτέλεσμα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *