Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2022

Αναστέλλεται η λειτουργία 20 ακόμη ΔΟΥ και 45 σημείων ελέγχου. Τι γίνεται στη Λευκάδα και σε άλλα νησιά του Ιονίου

1. Αναστέλλεται η λειτουργία τους στις 17/6/2013 και η αντίστοιχη ΔΟΥ στην οποία αυτές εντάσσονται είναι (για τα νησιά του Ιονίου):

α) ΔΟΥ Κυθήρων -> ΔΟΥ Α΄Πειραιά

β) ΔΟΥ Παξών –> ΔΟΥ Κέρκυρας

γ) ΔΟΥ Ιθάκης –> ΔΟΥ Αργοστολίου.

Η επιλογή των ΔΟΥ έγινε με κριτήριο και το μικρό αριθμό συναλλαγών που διενεργούν με πολίτες. Συγκεκριμένα οι ΔΟΥ στα Ιόνια Νησιά που διαθέτουν τις λιγότερες ενεργές ρυθμίσεις (κάτω των 60) κατά την ημερομηνία 31/5/2013 είναι

α) Παξοί:  29 β) Ιθάκη:  23 γ) Κύθηρα: 52

Σε κάθε μια από αυτές τις ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, ιδρύεται ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), το οποίο λειτουργεί ως ένα Φορολογικό ΚΕΠ. Τα ΓΕΦ στεγάζονται σε κτήρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους. Στα ΓΕΦ οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ.

2. Επιλέχθηκαν προς αναστολή λειτουργίας τα σημεία ελέγχου σε μικρές ΔΟΥ σε νησιά τα οποία δεν έχουν Πρωτοδικείο. Με το κριτήριο αυτό αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων σημείων ελέγχου, τα οποία εντάσσονται στην αντίστοιχη ΔΟΥ (για τα Ιόνια Νησιά):

α) ΔΟΥ Λευκάδας -> ΔΟΥ Πρέβεζας

β) ΔΟΥ Αργοστολίου -> ΔΟΥ Α’ Πατρών

γ)  ΔΟΥ Ζακύνθου -> ΔΟΥ Πύργου

Με πληροφορίες από newsit.gr όπου υπάρχει εκτενέστερο ρεπορτάζ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *