Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Θεόδωρος Βερύκιος: “Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα και με κάθε μέσο την συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδος”

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Πρόσφατα δημοσιεύματα  σε  έντυπα  και ηλεκτρονικά   Μ.Μ.Ε. σχετικά με καταργήσεις ή συγχωνεύσεις  ΝΠΔΔ, ειδικότερα των 46 Βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει σύγχυση και ανησυχία ως προς το τι μέλλει γενέσθαι   με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδος.

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της  σε ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση του φορέα.

Η  Δημόσια  Βιβλιοθήκη  αποτελεί μέγα πολιτιστικό πυρήνα  για την Περιφέρεια  μας σκοπεύοντας, με την προώθηση της γνώσης όχι απλά στην μόρφωση αλλά  και στην καλλιέργεια του πνεύματος. Απευθύνεται σε ευρύτατο κοινό καθώς  εκτός  από τους πολίτες της Λευκάδος, εξυπηρετεί άρτια τις εγγύτερες περιοχές καθώς και τους πολυάριθμους  επισκέπτες του νησιού μας. Καθοριστικά συμβάλουν σε αυτό  οι 60.000 τόμοι! βιβλίων, χειρόγραφα, κειμήλια, χαρακτικά, χάρτες, όπως επίσης ψηφιακό υλικό και  ψηφιοποιημένα βιβλία, στα οποία  οι αναγνώστες έχουν πρόσβαση και μέσω του συγχρόνου, καλαίσθητου site  που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ποσοστό επιχορήγησης της Δημοσίας Βιβλιοθήκης από το υπουργείο για το 2012, ανέρχεται στο ποσό των, μόλις, 5000 ευρώ!!!! Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν υφίσταται ζημία το κράτος από  την Βιβλιοθήκη του Νησιού μας!

Επίσης έχει ήδη κανονισθεί  συνάντηση-συζήτηση φορέων της Λευκάδος  στο κτίριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης για  το συντονισμό περαιτέρω ενεργειών.

Ως Περιφερειακή Eνότητα και ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων γενικότερα στηρίζουμε ανεπιφύλακτα και με κάθε μέσο, την συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδος.  Σχετική επιστολή εστάλη στα  γραφεία των αρμοδίων Υπουργών  κου Αρβανιτόπουλου  και κου Στουρνάρα, με την οποία τους ζητείται μεταξύ άλλων να επιληφθούν του θέματος άμεσα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Λευκάδος

Θεόδωρος Βερύκιος

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Μαργέλης-Δρακονταειδής στο δεύτερο γύρο (τελικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα και δηλώσεις υποψηφίων Δημάρχων. 2η αναν.)

Δηλώσεις Ευχαριστώ από καρδιάς  τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες.    Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ήταν μία επιβράβευση της προσπάθειας που […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *