Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2022

Στα χνάρια του δημάρχου Λευκάδας Κώστα Αραβανή ο δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος

Εκτενή αναφορά στον Σκορπιό έκανε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο Μεγανήσι ο δήμαρχος κ. Στάθης Ζαβιτσάνος.  Ο δήμαρχος ούτε λίγο – ούτε πολύ, τόσο με την ανακοίνωσή του για το θέμα του Μουσείου του Αριστοτέλη Ωνάση, όσο και με την προφορική επικαιροποίησή της στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ουσιαστικά «χαρίζει» στον δήμαρχο Λευκάδας τα αντικείμενα που η οικογένεια του Ρώσου μεγιστάνα που αγόρασε τον Σκορπιό θ΄αποφασίσει ν’ απομακρύνει.

Ο κ. Ζαβιτσάνος απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο «ατόπημα» του δημάρχου Λευκάδας ν΄ αφήσει εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, (την αποκαλούμενη κατά τον κ. Αραβανή «Πολυνησία») το Μεγανήσι και τη Θηλιά και περιορίστηκε σε περαιτέρω διευκρινήσεις της δήλωσής του υποβαθμίζοντας σκοπίμως τα περιστατικά.

Και μπορεί ο δήμαρχος Λευκάδας, αναπολώντας την εποχή του Μεσαίωνα ν΄ «άλλαξε την τάξη» επισκεπτόμενος ο ίδιος τον πλούσιο ευγενή που αποφάσισε να γειτνιάσει μαζί μας,  ο ίδιος όμως  (δήμαρχος Μεγανησίου) δήλωσε ότι θα βρεθεί ξανά μαζί με τους εκπροσώπους της οικογενείας, συνάντηση κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που έχουν προκύψει με τον Σκορπιό.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι,  έστω και τυπικά, οι όποιοι πολίτες, δημότες,  επενδυτές τα όποια θέματαά τους τα λύνουν επισκεπτόμενοι τα γραφεία των δήμων και υποβάλλουν αιτήσεις που συζητούνται στα δημοτικά συμβούλια. Φαίνεται όμως ότι οι οπαδοί της πολιτικής που κατέστρεψε την χώρα (τριακονταετία σχεδόν) εμμένουν σε πολιτικές και μεθόδους που παραπέμπουν στην εποχή της Λευκάδας του φεουδαρχισμού.

Η στρεβλή αυτή εικόνα, του να συζητούνται δηλ.  σπουδαία για την τοπική κοινωνία θέματα σε ιδιωτικές συζητήσεις δημάρχων, σε κοινωνικές τους  εξόδους για διασκέδαση, συγχέοντας το λειτούργημα με την ιδιωτική τους ζωή,  οφείλει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να καταδικαστεί.

Καταλαβαίνουμε την αδυναμία κάποιων ανθρώπων να παρακολουθήσουν  τις αλλαγές που επιβάλλει η κοινωνία στον τρόπο των αποφάσεων που την αφορούν, προερχόμενοι από τα σπλάχνα της κομματοκρατίας- πελατοκρατίας του χειρότερου πολιτικού συστήματος που άσκησε την εξουσία και στην Λευκάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Μπροστά μας όμως  έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να το αλλάξουμε. Διαφορετικά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να γυρίσουμε  και ιστορικά τη Λευκάδα και τους Λευκαδίτες στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας των Πατρίκειων και των Πληβείων, ή  και ακόμα στην εποχή του Φεουδαρχισμού, εκεί που με την συμπεριφορά τους μας σπρώχνουν οι τοπικοί μας άρχοντες.

Δείτε το βίντεο εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *