Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Υφυπ. Παιδείας: Δεν είναι δεσμευτικές οι προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων

Οι μεταβολές (ιδρύσεις, προαγωγές, καταργήσεις, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις) των σχολικών μονάδων γίνονται με γνώμονα της τεκμηριωμένες προτάσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών εκπαίδευσης, απάντησε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Συρμαλένιου σχετικά με το δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο  Καταπόλων Αμοργού.

Ζητούνται επίσης οι γνωμοδοτήσεις των οικείων Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίες δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων, τονίζει ο κ. υφυπουργός.

Η διαδικασία αυτή  για το σχολικό έτος 2013-14, υπογραμμίζει ο κ. Παπαθεοδώρου, είναι στο στάδιο μελέτης και επεξεργασίας των προτεινόμενων σχολικών μεταβολών καθώς έχουν παρέλθει οι προθεσμίες που ορίζονταν στην εγκύκλιο που είχε αποσταλεί στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στους Δήμους, προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις, εισηγήσεις και γνωμοδοτήσεις τους αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: esos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights