Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Σεπτεμβρίου 2021

Απέκλεισαν εκπαιδευτικούς του νομού Λευκάδας από επιμορφωτικό σεμινάριο στο Κ.Π.Ε. Ιθάκης

Έντονη διαμαρτυρία από την ΕΛΜΕ Λευκάδας –

 

Λευκάδα 7-6-2013

ΘΕΜΑ: Αποκλεισμός εκπ/κών σε επιμορφωτικά σεμινάρια.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας εκφράζει την απoγοήτευση και την αγανάκτησή του για το γεγονός της απαγόρευσης συμμετοχής εκπ/κών της Β/θμιας εκπ/σης Λευκάδας, αλλά και άλλων νομών, σε επιμορφωτικό σεμινάριο στο Κ.Π.Ε. Ιθάκης, που ήταν μάλιστα προγραμματισμένο και εγκεκριμένο από τις προϊστάμενες αρχές.

Την απαγόρευση επέβαλλε το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα με το έγγραφο Υ/Σ 24-5-2013 που φέρει την υπογραφή της κας Καρδαμίτση, αναπλ/τριας προϊστ/νης της Γενικής Δ/νσης Διοίκησης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης. Σε αυτό το έγγραφο, <<κατά την άποψή μας>>, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, επιτρέπει τη συμμετοχή μόνο των εκπ/κών του νομού εκείνου που έχει την έδρα του το Κ.Π.Ε.

Η αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης , που οδηγεί σε μια παράλογη ομηρία τον κλάδο μας, φτάνει να ορθώνει εμπόδια ακόμα και στην υλοποίηση ουσιαστικών εκπ/κών δραστηριοτήτων, όπως είναι η επιμόρφωσή μας, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη άσκηση του έργου μας.

Καλούμε την ηγεσία του Υ.Παι.Θ.Π.Α. να ενεργήσει άμεσα για την ανάκληση του αντιεκπαιδευτικού  αυτού εγγράφου, ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των συναδέλφων μας στα σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια.

Με αυτή την ευκαιρία καλούμε ξανά την Κυβέρνηση να άρει άμεσα την αντισυγματική επιστράτευση και να πάψει να μας αντιμετωπίζει με αυτό τον υποτιμητικό τρόπο.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κούρτης Φίλιππος Παραστατίδης Παναγιώτης

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Παραιτήθηκε και η Δάφνη

Με μια λιτή ανακοίνωση-αποδοχή  που αναρτήθηκε στη Διαύγεια γνωστοποιήθηκε η λύση της συνεργασίας με το γραφείο δημάρχου Λευκάδας: “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *