Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Αυγούστου 2022

Μεγανήσι. Ένταξη της πράξης «Ωρίμανσης έργων στα πλαίσια του Προγράμματος Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Μικρών Νησιών»

Εντάξεις έργων για Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό –

Ο κ. Σ. Σπύρου υπόγραψε την ένταξη της πράξης «Ωρίμανσης έργων στα πλαίσια του Προγράμματος Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Μικρών Νησιών» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με ποσό 150.675 ευρώ, το ποσό αυτό, προορίζεται για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξη των Δήμων Λευκάδας- Παξών προκειμένου να ωριμάσουν οι μελέτες ώστε τα έργα προϋπολογισμού 10.000.000, μαζί με τα Διαπόντια Νησιά, να είναι έτοιμα να υποβληθούν για χρηματοδότηση και δημοπράτηση εντός πενταμήνου. Τα έργα αυτά αφορούν τα Νησιά, τον Κάλαμο- τον Καστό, τους Παξούς ,το Μεγανήσι και την Ιθάκη.

(Απόσπασμα από το Δ.Τ. της ΠΙΝ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 7Ιουνίου  2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Εντάξεις έργων από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σ. Σπύρου

Ο Περιφερειάρχης, Σπυρίδων Σπύρου, ενέταξε δύο σημαντικά έργα του άξονα Προστασία και Διατήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς – Κατηγορία Πράξης Αποκατάστασης Μνημείων.

  1. Αποκατάσταση και Ανάδειξη Συγκροτήματος Αγίας Αικατερίνης στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας. Η πράξη συγχρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με ποσό 1.814.600 ευρώ και  δικαιούχο τον Δήμο της Κέρκυρας.
  2. Ανακαίνιση οικίας Ζαμπελίων για τη δημιουργία Ζαμπέλειου Κέντρου Γραμμάτων και τεχνών του Δήμου Λευκάδας. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με ποσό 923.000 ευρώ, και δικαιούχο τον Δήμο της Λευκάδας.

Εθνική οδό Κέρκυρας – Πέλεκα

Ενέκρινε διορθωτικά μέτρα με ασφαλτοτάπητα στην εθνική οδό Κέρκυρα προς Πέλεκα, την δημοπράτηση και την άμεση υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Πεζοδρομίου σε τμήματα της  Επαρχιακής Οδού Κέρκυρας προς Πέλεκα.

Ένταξη της πράξης «Ωρίμανσης έργων στα πλαίσια του Προγράμματος Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Μικρών Νησιών»

Ο κ. Σ. Σπύρου υπόγραψε την ένταξη της πράξης «Ωρίμανσης έργων στα πλαίσια του Προγράμματος Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Μικρών Νησιών» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με ποσό 150.675 ευρώ, το ποσό αυτό, προορίζεται για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξη των Δήμων Λευκάδας- Παξών προκειμένου να ωριμάσουν οι μελέτες ώστε τα έργα προϋπολογισμού 10.000.000, μαζί με τα Διαπόντια Νησιά, να είναι έτοιμα να υποβληθούν για χρηματοδότηση και δημοπράτηση εντός πενταμήνου . Τα έργα αυτά αφορούν τα Νησιά, τον Κάλαμο- τον Καστό, τους Παξούς ,το Μεγανήσι και την Ιθάκη.

Κατασκευής Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Λευκάδας

Ο Περιφερειάρχης Σ. Σπύρου ενέκρινε την τροποποίηση της πράξης « Κατασκευής Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Λευκάδας, και αφορά την αύξηση Προϋπολογισμού λόγω επικαιροποίησης των τιμών και τροποποίηση της μελέτης με συμπλήρωση εργασιών. Προϋπολογισμός έργου  1.721.542.39 ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή δύο σταθμών μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου Λευκάδας επίσης και αγορά εξοπλισμού για την ΣΜΑ της Βόρειας Λευκάδας.

Αγορά ενός οχήματος (κοντέινερ), τέσσερα μεγάλα απορριμματοφόρα 35μ, και δύο σταθερές πρέσες συμπίεσης.

Ανάλογα οχήματα θα προμηθευτούν σύμφωνα και με την απόφαση, και για τον ΣΜΑ Νότιας Λευκάδας . Προβλέπονται επίσης και απορριμματοφόρα οχήματα για την εξυπηρέτηση των Νησιών Καλάμου και Καστού.

Δημοπράτηση του Σχολικού Κέντρου στα Βραγκανιώτικα

 Ο Περιφερειάρχης έδωσε σύμφωνη γνώμη για την Δημοπράτηση του Σχολικού Κέντρου)Πρώην Δήμου Μελιτειέων)στα Βραγκανιώτικα συνολικού Προϋπολογισμού 4.150.000 και φορέας υλοποίησης ο Δήμος της Κέρκυρας με κωδικό  ΟΠΣ 427881.

Ο κ. Σπ. Σπύρου έδωσε σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και εκτέλεσης υποέργου «Διασφάλιση Κυκλοφοριακής Ικανότητας Παράκαμψης Αυλιωτών» της Πράξης Παράκαμψη ΑΥΛΙΩΤΩΝ με κωδικό ΟΠΣ 357448 συνολικού προϋπολογισμού 449.651.54 φορέας εκτέλεσης η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *