Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2022

“Επίθεση” με φορτηγά στον Σκορπιό των Ριμπολόβλεφ (αναν.)

Φορτηγά μπαίνουν από το πρωί σήμερα στον Σκορπιό με έκτακτα δρομολόγια του ferry-boat ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ.  Κάποια από αυτά ξαναβγήκαν μεταφέροντας μπάζα από κατεδαφίσεις εσωτερικών των κτιρίων, όπως μάθαμε, και κάποια παρέμειναν στο νησί για να ολοκληρωθεί το άδειασμα του πολύτιμου φορτίου τους. Τουλάχιστον τρία από αυτά ήταν κλειστού τύπου, οπότε παραμένει άγνωστο εάν μεταφέρουν ή θα παραλάβουν φορτίο από το νησί των  Κροίσων.

Εν τω μεταξύ όπως πληροφορούμαστε, μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις βρίσκονται οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την ανακαίνιση των κτιρίων του νησιού, μιας που πολλά από τα κτίρια, λόγω της παλαιότητας και της διάβρωσης, πιθανόν να χρειάζονται ακόμα και κατεδάφιση!

Προχωράει η ανακαίνιση στον Σκορπιό

Εντατικά πλέον συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων του Σκορπιού με μικρά συνεργεία των 4-6 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων να μεταφέρονται στο νησί πότε με τα σκάφη του Σκορπιού και πότε με ναυλωμένα μικρά θαλάσσια μέσα μεταφοράς, εκτελώντας στοχευμένες παρεμβάσεις στα κτίρια του νησιού.

Ο χρόνος πιέζει, μιας που όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα πριν την επόμενη επίσκεψη των Ριμπολόβλεφ για διακοπές στον Σκορπιό.

Αυστηρά είναι και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο διαρροής φωτογραφιών στον τύπο από τις εργασίες και το εσωτερικό των κτιρίων. Έτσι, οι πληροφορίες για το είδος και την έκταση των ανακαινίσεων είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η  νέα ιδοκτήτης του Σκορπιού επιθυμεί  ν’ αντικαταστήσει σχεδόν όλα τα έπιπλα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια Ωνάση στα κτίρια του νησιού,  μέρος των οποίων, μαζί με άλλα αντικείμενα,  θα  δοθεί στο δήμο Λευκάδας για τη δημιουργία Μουσείου που θα φέρει το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μεταφερθούν στο νησί νέα έπιπλα και αντικείμενα των νέων ιδιοκτητών που θα ταιριάζουν περισσότερο στο στυλ και τις προτιμήσεις της Κάτιας Ριμπολόβλεβα  με ειδικά ναυλωμένο σκάφος που θα καταφθάσει απευθείας από το Μονακό.

3 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *