Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Απρίλιος 2021

Biennale νέων δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου

Μέλος της Εθνικής Επιτροπής ο Επτανήσιος Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος –

Ξεκινάει στις 6/6/2013 στην Αγκόνα της Ιταλίας το Διεθνές Καλλιτεχνικό Γεγονός Biennale Nέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Πρόκειται για ενα ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας Πολιτιστικό γεγονός που φέρνει σε επαφή δημιουργούς και πολιτισμούς διαφόρων χωρών και τους δίνει αφενός την ευκαιρία να αναδείξουν την δουλειά τους, αφετέρου να διαμορφώσουν εν συνεχεία καλλιτεχνική τάση μέσα στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Η εφετεινή Biennale είναι η 16η και θέμα της έχει : ”Errors Allowed” (”Λάθη επιτρέπονται”).

Η Χώρα μας συμμετέχει στην Διεθνή ΄Ενωση της Biennale με 3 μέλη-φορείς:

Σε πανελλήνιο επίπεδο, την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Ιδρυτικό μέλος!), αλλά και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και τον Δήμο Σταυρούπολης.

Η διάρκεια της Biennale θα είναι ως τις 7/7/2013 και θα περιλάβει τους τομείς των Εικαστικών, της Μουσικής, του Χορού, του Κινηματογράφου της Λογοτεχνίας και των Συνθέσεων.

Οι Ελληνικές υποψηφιότητες έφθασαν τις 291.

Μέλη της Εθνικής Επιτροπής Ειδικών που προκρίνει τις Ελληνικές αιτήσεις-συμμετοχές είναι ο Γιώργος Λαζόγκας/Εικαστικός,Αρχιτέκτονας,ο Μάριος Σπηλιόπουλος/Εικαστικός, ο Ζάφος Ξαγοράρης/Εικαστικός,Αρχιτέκτονας, η Παυλίνα Βερέμη/Χορογράφος, Χορεύτρια, η Αναστασία Γεωργάκη/Μουσικός, ο Γιάννης Λεοντάρης/Κινηματογραφιστής Σκηνοθέτης, ο Γιώργος Μπότσος/Εικαστικός,Κομίστας, η Σοφία Διονυσοπούλου/Θεατρική Συγγραφέας και ο Eπτανήσιος, Κεφαλονίτης Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος/ Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Εικαστικός,(φωτογραφία) που για το προκείμενο γεγονός δήλωσε:

«Ο Τιτανικός, ούτως ή άλλως βυθίζεται. Αυτό που έχει σημασία είναι η Ορχήστρα να παίζη μέχρι τέλους. Και αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος της Τέχνης. Να συνεχίζουμε παρ’όλες τις αντιξοότητες, προσπαθώντας να αγγίξουμε τα καλύτερα βότσαλα της παραλίας! Ο ΄Ηλιος, θα το δει αυτό

118 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *