Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Μαρτίου 2023

Επιστολή-όχληση στον πρόεδρο του ΠΣΙΝ για τη παραποίηση των πρακτικών συνεδριάσεων

6-6-2013

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ.Ν.Μηλιώτη

Κοιν:

1)Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ.Σπύρου

2) Περιφερειακούς Συμβούλους Ι.Ν.

3)ΜΜΕ

Κύριε Πρόεδρε,

Δύο γεγονότα σημαδεύουν την αξιοπιστία και το κύρος του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων από δικές σας πρωτοφανείς ενέργειες.

Α) Στις 30/4 σας είχα ζητήσει σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 6 του κανονισμού λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, να μου χορηγηθούν τα διαβιβαστικά έγγραφα στους αρμόδιους  εννιά αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου.
35 ημέρες  μετά καμία απάντηση δεν έχω λάβει !!!

Ανάμεσα σε αυτές  ήταν και η σημαντική από κάθε άποψη για το μέλλον των νησιών μας απόφαση 68/8-2013 για την «Γνωμοδότηση για το Α1 στάδιο της μελέτης «Αξιολόγηση αναθεώρηση & εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού  Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Ομολογώ με μεγάλη έκπληξη σήμερα διαπίστωσα ότι η σχετική απόφαση (η οποία λήφθηκε στις 30 Μαρτίου στη Λευκάδα) δεν έχει ….. καν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της περιφέρειας όπως ρητά ορίζει ο νόμος.

Είναι προφανές ότι η απόφαση δεν έχει αναρτηθεί δύο μήνες μετά (!), άρα δεν έχει σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο, για το λόγο ότι το περιφερειακό συμβούλιο ανατρέποντας την εισήγηση του Περιφερειάρχη απέρριψε την πρόταση του υπουργείου και ζήτησε την επαναδιατύπωση της μελέτης.

Θα θυμίσω μόνο ότι ο Περιφερειάρχης μετά τη συνεδρίαση με δηλώσεις του αμφισβήτησε την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου ερμηνεύοντας την ως…… αποδοχή της μελέτης.

Κύριε Πρόεδρε θα επισημάνω ότι είστε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι εντεταλμένος συνεργάτης του Περιφερειάρχη.

Επίσης μαζί με τον Περιφερειάρχη και σύμφωνα με το νόμο οφείλετε να εκτελείτε τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην αντίθετη περίπτωση και οι δύο υποπίπτετε σε σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Β). Στις 29 Μαΐου δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα της περιφέρειας όπως ο νόμος ορίζει τις αποφάσεις της 11ης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου της 25ης Μαΐου.

Με μια πρωτοφανή πραξικοπηματική πράξη έχετε αλλοιώσει τα πρακτικά και δεν έχετε αναρτήσει δύο αποφάσεις.

Πρώτη στο θέμα για την τουριστική προβολή, όπου η πρόταση του συνάδελφου Μάκη Φόρτε για να έχει την αρμοδιότητα της κατανομής των πιστώσεων των επιχορηγήσεων σε σωματεία από την τουριστική προβολή μέσω του ΕΣΠΑ η Επιτροπή Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού και όχι όπως σήμερα ο Περιφερειάρχης δίχως να δίνει  λόγο σε κανένα, δεν εγκρίθηκε γιατί έλαβε 8 ψήφους (όλοι από την αντιπολίτευση) έναντι 5 λευκών της πλειοψηφίας.

Δεύτερη στο θέμα για την ΕΤΙΝ, όπου αφού η πρόταση του Περιφερειάρχη για διάλυση της εταιρείας συνάντησε την σθεναρή αντίδραση πρώτα απόλα της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, αλλά και του συνόλου της αντιπολίτευσης και από τους … περισσότερους  συμβούλους της πλειοψηφίας !,

ομόφωνα συμφωνήθηκε στην επόμενη συνεδρίαση και αφού θα έχει προηγηθεί η γενική συνέλευση της εταιρείας και θα είναι γνωστές οι προθέσεις των άλλων εταίρων, να συζητηθεί το μέλλον της και η ανάπτυξή της.

Σας γνωρίζουμε ότι με κάθε νόμιμο μέσο θα υπερασπιστούμε το κύρος του ανώτερου πολιτικού οργάνου της περιφέρειας από κάθε πραξικοπηματική ενέργεια.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights