Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Αυγούστου 2022

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, με πολυμελή επιτελική ομάδα, στα Διαπόντια Νησιά

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, επισκέφθηκε χθες, 4 Ιουνίου 2013, τα Διαπόντια Νησιά, με πολυμελή επιτελική ομάδα αποτελούμενη, από τον κ. Μπούρα Γεώργιο, Υποναύαρχο, Ανώτατο Διοικητή Νομού Αττικής, και Επιθεωρητή Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, τον Αρχιπλοίαρχο, Διοικητή 3ης  Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, κ. Ράπτη Σταμάτη, τον Κεντρικό Λιμενάρχη  Κέρκυρας,  κ. Σπύρο  Κοντομάρη, καθώς επίσης και επικεφαλής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

 Λιμάνι  Οθωνών

 Στους Οθωνούς έγινε ευρεία συζήτηση με τον Πρόεδρο των Οθωνών, κ. Χρήστο Κατέχη, και κατοίκους του Νησιού.

Ο Περιφερειάρχης, Σ. Σπύρου, παρουσία και του Προέδρου των Οθωνών,   ενημέρωσε τους κατοίκους για την πορεία ολοκλήρωσης του Λιμανιού στο ¨Αυλάκι¨ των Οθωνών, και τους  επιβεβαίωσε ότι στις 15 Ιουνίου, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Φάρων, του Π.Ν , θα τοποθετήσει τους φωτοσημαντήρες στο λιμάνι των Οθωνών.

Παράλληλα τους διαβεβαίωσε ότι προχωράνε οι διαδικασίες για την προμελέτη του προστατευτικού μόλου, ποσό ύψους 45.000 ευρώ, ποσό το οποίο έδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τον σκοπό αυτό.

Ο δε Οργανισμός Λιμένας Κέρκυρας έχει δρομολογήσει τις σχετικές αδειοδοτήσεις για την κατασκευή προβλήτας προστασίας του εσωτερικού λιμένα στα Αυλάκια.

 Λιμάνι  Μαθρακίου

Στο Μαθράκι,  με την παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Αργυρού και του Προέδρου, Κων/ντίνου Κασίμη, επιβεβαιώθηκε στον Περιφερειάρχη, κ. Σ. Σπύρου, η κατάσταση που επικρατεί στον λιμένα. Η εγκατάλειψη που παρουσιάζεται με την συσσώρευση φυκιών από εξαετίας περίπου, η εικόνα είναι απογοητευτική, και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη εκτέλεσης εργολαβίας απομάκρυνσης των φυκιών από το λιμάνι.

Η δυσαρέσκεια των κατοίκων είναι δικαιολογημένη, αλλά για πολλά χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια.

Ο Περιφερειάρχης, Σ. Σπύρου, δεσμεύτηκε, να δρομολογήσει όλες τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία στο λιμάνι του Μαθρακίου, αναζητώντας παράλληλα και την σχετική χρηματοδότηση. Η ποσότητα των φυκιών ξεπερνά τα 10.000 κυβικά.

Το πρόβλημα της έλλειψης αγροτικού γιατρού και στα δύο Νησιά (Οθωνοί και Μαθράκι) για αρκετούς μήνες είναι αδικαιολόγητη, ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να απαιτήσει την επίλυση του θέματος, κάτι το οποίο έχει ήδη πράξει προ ημερών, μολονότι ξεφεύγει από τις άμεσες αρμοδιότητες του.

 Λιμάνι Αγίου Στεφάνου

Για το  Λιμάνι Αγίου Στεφάνου, ο Περιφερειάρχης, κ. Σ. Σπύρου, ενημέρωσε τους κατοίκους, για την πρόοδο στο θέμα που τους απασχολεί ιδιαίτερα, ότι  βρίσκεται λίγο πριν την επίλυση του, με την σχετική εργολαβία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Λιμάνι Ερείκουσας

Στην Ερείκουσα, ο Περιφερειάρχης, Σ. Σπύρου ενημέρωσε τους κατοίκους, ότι το έργο στο Λιμάνι της Ερείκουσας, προϋπολογισμού 8.870.000 βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση και δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του, αλλά και για την δημοπράτηση  του το συντομότερο δυνατόν, εντός του 2013.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *