Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Διαψεύδει τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Αραβανή ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλε στο meganisitimes.gr  μας χαρακτηρίζει για πολλοστή  φορά αναξιόπιστους, τόσο το meganisinews.gr, όσο και τον Prisma 95,1, αλλά και (εμμέσως) τον ίδιο τον δήμαρχο Λευκάδας! Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗ»

Με αφορμή την μεταβίβαση του Σκορπιού στην οικογένεια Ριμπολόβλιεφ, τις τελευταίες μέρες, από αναξιόπιστες πηγές και κυρίως από τοπικά site, για λόγους εντυπώσεων, αναπαράγονται διάφορα σχόλια για την υποτιθέμενη δημιουργία «Μουσείου Ωνάση».

Είναι γνωστό όμως, κάτι που επιβεβαιώνουν οι Μεγανησιώτες ναυτικοί που υπηρέτησαν στη θαλαμηγό «Χριστίνα», ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης και ο στενός κύκλος της οικογένειάς του, στο χρόνο που βρίσκονταν στο Σκορπιό, διέμεναν στο «Χριστίνα».  Τα κτίρια στο Σκορπιό χρησιμοποιήθηκαν μόνο για την φιλοξενία των προσκαλεσμένων τους. Άρα το γραφείο εργασίας και όλα τα προσωπικά αντικείμενα του Ωνάση, βρίσκονταν στην θαλαμηγό του. Όλα αυτά, μετά την πώληση της θαλαμηγού, όπως και το σύνολο του εξοπλισμού από το γραφείο του στο Λιχνενστάιν, αγοράστηκαν από το «ίδρυμα Ωνάση», τα οποία και εκθέτει σε όροφο των γραφείων του στην Αμαλίας.

Είναι καλός ο μύθος, για να πωλείται για τουριστικούς λόγους. Όμως οι μνήμες και οι διαδρομές κάποιων σημαντικών ανθρώπων, οι οποίοι συνέβαλαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους στον τόπο μας, έχουμε υποχρέωση να τις αντιμετωπίζουμε με περισσότερη σοβαρότητα.

Μεγανήσι 4 Ιουνίου 2013

Ευστάθιος Ζαβιτσάνος

Δήμαρχος Μεγανησίου

Φυσικά δεν αιφνιδιαστήκαμε από τη νέα επίθεση του δημάρχου Μεγανησίου για το δημοσιευμένο άρθρο μας Ψάχνουν την τοποθεσία για το «Μουσείο Αριστοτέλη Ωνάση». Χωρίς άποψη η δημοτική αρχή Μεγανησίου, είναι ο μόνος λόγος που επικαλείται για να μην απαντά στα πολλά ερωτηματικά που γεννήθηκαν από την  παντελή απουσία του από τα δρώμενα στον Σκορπιό και η μόνιμη επωδός που γνωρίζει για να δικαιολογεί τ΄αδικαιολόγητα. Για το “πάπλωμα” λοιπόν ούτε κουβέντα! Για το πως δηλαδή  βρέθηκε υπό “κηδεμονία” αδιαμφισβήτητη (μέχρι σήμερα) περιοχή του δήμου Μεγανησίου! Εκτός πια εάν πράγματι ετοιμάζεται η επόμενη μέρα για το Μεγανήσι και το αγνοούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι … Την απάντηση στη νέα προσπάθεια εκτόξευσης λάσπης σε βάρος μας του τη δίνει ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής σε πρόφατη συνέντευξή του στον Prisma 95,1 στο παρακάτω απόσπασμα:

“Ρώσσοι Μεγιστάνες

Ο Κος Αραβανής αναφέρθηκε στην πρόσκληση της οικογένειας Ριμπoλόβλεφ με αφορμή την άφιξη τους στο νησί μαζί με την κόρη τους Κατερίνα. Οπως εξήγησε   συναντήθηκαν σε ένα από τα κεντρικότερα κτήρια του νησιού. Ο κος Αραβανής είπε ότι με την πρώτη ματιά του φάνηκαν απλοί άνθρωποι και θέλουν να χτίσουν σχέσεις με τους Λευκαδίτες, ενώ φάνηκαν γνώστες της οικογένειας Ωνάσση.

Ο Δήμαρχος τους ευχήθηκε να καλοπεράσουν, να σεβαστούν το περιβάλλον και του ανέφεραν ότι θα κάνουν κάποιες παρεμβάσεις, λόγω της φθοράς του χρόνου.

Επίσης είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν  κάποια κειμήλια της οικογένειας και να τα αναδείξει ο Δήμος μέσα από κάποιο Μουσείο.

Τέλος αναφέρθηκε στα οφέλη της περιοχής από την τεράστια διαφημιστική προβολή που γίνεται, αλλά και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει ο Σκορπιός να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Διεθνούς Jet set.”

Δείτε όλη τη συνέντευξη και ακούστε το συγκεκριμένο ηχητικό εδώ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επιστολή Δημάρχου Μεγανησίου κ. Eυστ. Ζαβιτσάνου προς τους επαγγελματίες του νησιού

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ        ΔΗΜΑΡΧΟΣ  Προς επαγγελματίες Μεγανησίου  Κύριοι, Βρισκόμαστε ήδη στην τουριστική περίοδο και όλοι βιώνουμε τις επιπτώσεις της γενικότερης […]

Στα δικαστήρια οδηγεί την πολιτική αντιπαράθεση η παράταξη της αντιπολίτευσης στον δήμο Μεγανησίου

Kατέθεσαν μήνυση κατά του meganisinews  και κατά του δημάρχου Μεγανησίου Μέσω του πρώην δημάρχου Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου στρέφονται κατά  […]

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *