Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Αυγούστου 2022

Ανακοίνωση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Λευκάδας

Αγαπητοί Λευκαδίτες,

Στις 30 Μαΐου 2013 παρουσιάστηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι CNN οι καλύτερες παραλίες του κόσμου. Η παραλία των Εγκρεμνών κατατάχτηκε στην 24η θέση των καλύτερων παραλιών του κόσμου και στην πρώτη θέση από το σύνολο των παραλιών της Ελλάδας.

Για ακόμη μια φορά η φυσική ομορφιά του τόπου μας, μας έκανε υπερήφανους όχι μόνο ως Λευκαδίτες αλλά και  ως Έλληνες και προφανώς η κατάταξη αυτή αποτελεί αποκλειστική και μόνο επιτυχία της φύσης που προίκισε το νησί μας.

Εμείς ως Λευκαδίτες οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις φυσικές καλλονές του τόπου μας και να τις αναδείξουμε ακόμα περισσότερο. Για το λόγο αυτό η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Επιμελητηρίου Λευκάδας προτρέπει όλους να διαδώσουν και να διαφημίσουν με κάθε τρόπο αυτή την πολύ σημαντική παγκόσμια κατάταξη προτείνοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

•    Να αναφερθεί στην αρχική σελίδα των ιστοσελίδων όλων των δημόσιων φορέων της Λευκάδας που έχουν τουριστικό περιεχόμενο αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
•    Να αναφερθεί στην αρχική σελίδα των ιστοσελίδων όλων των ιδιωτικών ταξιδιωτικών portal του νησιού μας.
•    Να αναφερθεί στις υπάρχουσες (τουριστικές και μη) ιστοσελίδες όλων των τοπικών συλλόγων και ιδιωτικών τουριστικών φορέων.
•    Να αναφερθεί σε όλα τα τοπικά ειδησεογραφικά portal της Λευκάδας που η ειδησεογραφία  τους αναπαράγεται σε πολλά άλλα ελληνικά μέσα.
•    Να αναφερθεί σε όλες τις ιδιωτικές τουριστικές ιστοσελίδες των επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, ενοικιάσεις αυτοκινήτων , σκαφών κτλ) .
•    Να αποτελεί κύρια είδηση σε επισκέψεις δημοσιογράφων, τουριστικών επαγγελματιών κτλ. που έρχονται είτε στο νησί μας ή βρίσκονται σε επικοινωνία με τους φορείς του.

Η αξιοποίηση της παγκόσμιας αυτής κατάταξης είναι υπόθεση όλων μας και μόνο με τη συλλογική προσπάθεια θα καταφέρουμε να τη διαδώσουμε αποτελεσματικά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σας παραθέτουμε επίσης και τις πληροφορίες που αφορούν την κατάταξη και τις οποίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://edition.cnn.com/2013/05/28/travel/100-best-beaches/

World’s 100 best beaches
24. Egremni Beach, Greece
Dramatic sunsets, electric-blue water, enough room for everyone: This long stretch of sand on the island of Lefkada has become one of Greece’s most popular beach retreats since a road was built in the 1990s.

Στην ίδια σελίδα θα βρείτε και σύνδεση στο facebook που συνεχίζει μια ψηφοφορία κατάταξης (που περιλαμβάνει τις 100 καλύτερες παραλίες αλλά και άλλες) και που στις πρώτες θέσεις συμπεριλαμβάνεται και η παραλία Πόρτο Κατσίκι.

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Επιμελητήριο Λευκάδας
Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας
Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Λευκάδας
Εμπορικοί Σύλλογοι Λευκάδας
Μαρίνα Λευκάδας

Σας ευχόμαστε καλή σαιζόν.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *