Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Ο Λευτέρης Π. Κατωπόδης προς τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Στη σημερινή (29-5-2013) συνέντευξή σου στην εκπομπή “κοινωνία ώρα μέγκα” και σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ανέφερες, με έμφαση μάλιστα, ότι τα νησιά της Λευκάδας είναι ο Σκορπιός, η Σπάρτη, το Χελώνι, η Μαδουρή, ο Κάλαμος, ο Καστός, το Σκορπίδι και  το Τσόκαρη. Ξέχασες; το Μεγανήσι και τη Θηλειά.

Σου θυμίζω αγαπητέ Κώστα τα εξής:

1)  Ότι το Μεγανήσι είναι το μεγαλύτερο νησί από όλα τα νησιά της Λευκάδας.

2) Ότι αποτελεί τον Δήμο Μεγανησίου, με τρία Δ.Δ, που έχει Δήμαρχο τον Στάθη Ζαβιτσάνο.

3) Ότι ο Σκορπιός ανήκει αυτοδιοικητικά στο Δήμο Μεγανησίου.

4) Ότι στην υποδοχή του Ρώσου μεγιστάνα και της κόρης του θα έπρεπε να ήταν παρών ο Δήμαρχος Μεγανησίου και όχι ο αντιδήμαρχος του Νυδριού.

Οι κάτοικοι του Μεγανησιού θεωρούν ότι η παράλειψη; αυτή σε συνδυασμό και με άλλες παραλείψεις που έγιναν τον τελευταίο καιρό (π.χ. η μη αποτύπωση  του Μεγανησιού στον χάρτη της Λευκάδας) ενέχει κάποια σκοπιμότητα.

Για να λυθούν συνεπώς οι όποιες παρεξηγήσεις, θα πρέπει, νομίζω, να προβείς σε δημόσια διόρθωση της παράλειψης αυτής, για να μην δημιουργούνται άλλοι συνειρμοί.

Η Λευκάδα, αγαπητέ Δήμαρχε, είναι ενιαίος Νομός με τους δύο αυτόνομους Δήμους με καθορισμένα αυτοδιοικητικά όρια. Η συνεργασία στη λύση των εν γένει προβλημάτων που απασχολούν και τους δύο Δήμους είναι αυτονόητη. Η απουσία όμως του Μεγανησιού τόσο στα έντυπα και τις διαφημιστικές μπροσούρες του Δήμου Λευκάδας όσο και στις δημόσιες δηλώσεις των θεσμικών του  οργάνων, μπορεί να ερμηνευθούν  από οποιονδήποτε ως υποβολιμαίες. Για το λόγο αυτό η δημόσια διόρθωση είναι αναγκαία. Οι κάτοικοι του Μεγανησιού το απαιτούν.

Με εκτίμηση

Λευτέρης Π. Κατωπόδης

 

Σχετικά

Η «Πολυνησία» του δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή: Λευκάδα, Κάλαμος, Καστός, Μαδουρή, Σκορπιός, Σπάρτη, Σκορπίδι …πλην Μεγανησίου!

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας έβαλε το Μεγανήσι …στη θέση του

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights