Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Ένταξη έργων από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, ενέταξε την πράξη “Βελτίωση προσπελασιμότητας και ανάδειξης κοινόχρηστων χώρων οικισμών και μονοπατιών Μαθρακίου στην Κέρκυρα” με κωδικό MIS 444638 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος –Ιόνιοι Νήσοι”.

Η παρούσα πράξη αφορά στην πραγματοποίηση παρεμβάσεων στη νήσο Μαθράκι, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Παρέμβασης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οποίο χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π Δυτικής Ελλάδος –Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013.

Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι εξής:

Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης χαμηλού ύψους 1,1 μέτρου και μήκος 615μ. περίπου, σε μήκος περίπου 430μ. θα τοποθετηθεί περίφραξη ύψους 1μ. στα σημεία του δρόμου που το πρανές είναι αρκετά υψηλό. Η εξωτερική πλευρά του τοιχίου καθώς και η στέψη που θα επενδυθεί με πέτρα για να εναρμονισθεί με το περιβάλλον.

Αντικατάστασης των υπαρχόντων τεχνικών διευθέτησης ομβρίων υδάτων, στις περιοχές Κιοντάτικο- Παπαδάτικα- Χονδρολιά με παράλληλη αποκατάσταση των οδοστρωμάτων.

Οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης αφορούν στα παρακάτω μονοπάτια :

Σακί – Γιόργας – Αλωνάκι- Λιμάνι- Μπενάτικα (Μ1)

Μουλογιαννάτικα- Παραλία Φύκι (Μ2)

Απογιάτικα -Παραλία Φύκι (Μ3)

Τζαλή – Κλιτάτικα )Μ4)

Φίλιος – Λιμνιός- Ναπουμάτικα (Μ5)

Ναπουμάτικα- Κόντρακας (Μ6)

Ντούφος – Παραλία Πορτέλο (Μ7)

Ντούφος –Ελαιουργείο –Δημοτικό Σχολείο –Αλογομάντρι (Μ8)

Λιμνιός – Ελαιουργείο  (Μ9)

Αργυάδες –Σωκρατέικα –Γιαννούλη (Μ10).

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που  προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 530,000.00 ευρώ και υλοποιείται από το Δήμο Κέρκυρας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Απορρίφθηκε από την ΠΙΝ η αίτηση χρηματοδότησης της πράξης «Παρεμβάσεις αντιμετώπισης και πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή Βαρδανίων Δήμου Λευκάδας» 

Την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης Παρεμβάσεις αντιμετώπισης και πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή Βαρδανίων Δήμου Λευκάδαςμε κωδικό ΟΠΣ5010929 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *