Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2022

Ψήφισμα εναντίον της πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών από το Δ.Σ. Λευκάδας

Την πρόταση κατέθεσε η δημοτική κίνηση “Όλοι για τη Λευκάδα”

 

Ύστερα από πρόταση της Κίνησής μας, στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22/5/2013, το σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα εναντίον της επίταξης / πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το ότι, τόσο ο επικεφαλής της πλειοψηφίας κ. Ελ. Αραβανής (ο κ. Δήμαρχος απουσίαζε), όσο και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ξ. Βεργίνης τάχθηκαν εναντίον του ψηφίσματος, αυτό εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

       Υπέρ ψήφισαν οι τέσσερις σύμβουλοι της Κίνησής μας, οι δυο της παράταξης του κ. Γερ. Αραβανή, πέντε σύμβουλοι της παράταξης του κ. Δημάρχου και δυο σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Ξ. Βεργίνη, σύνολο 13.

       Κατά ψήφισαν 8 σύμβουλοι της πλειοψηφίας και τρεις της μείζονος αντιπολίτευσης, σύνολο 11.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

« Η κυβέρνηση σε μια πρωτοφανή κίνηση αυταρχισμού, αποφάσισε την προληπτική επίταξη/πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς καν να έχουν αποφασίσει οποιαδήποτε κινητοποίηση. Μια ενέργεια ποινικοποίησης της σκέψης που αποτελεί, καθαρά, συνταγματική εκτροπή και δυναμίτη στα θεμέλια του πολιτεύματος.

Η ενέργεια αυτή έρχεται στην εποχή εφαρμογής των μνημονίων,

– σε συνέχεια της άγριας επίθεσης με στόχο τη διάλυση/αναδιάρθρωση εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων που κερδίσθηκαν με αιματηρούς αγώνες δεκαετιών

– σε συνέχεια της απάνθρωπης λεηλασίας μισθών και συντάξεων

– σε συνέχεια της υποβάθμισης της υγείας και των κοινωνικών δομών

– στην εποχή που η δημόσια παιδεία είναι πλέον υποβαθμισμένη και ακριβή για την Ελληνική οικογένεια να αμφισβητήσει την ίδια την Αστική Δημοκρατία στην καρδιά της. Την ελευθερία σκέψης.

Η υπόθεση αφορά πλέον ολόκληρη την κοινωνία. Είναι υπόθεση προάσπισης της Δημοκρατίας, υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και διαβίωσης.

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας:

►  καταδικάζει την ποινικοποίηση της γνώμης

►  απαιτεί την άρση της επίταξης/πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

►  δηλώνει ότι στο πλευρό των εκπαιδευτικών θα αγωνιστεί μαζί με τους μαθητές και τους γονείς για την υπεράσπιση της αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης

►  καλεί το λαό σε εγρήγορση για υπεράσπιση της Δημοκρατίας. »

 

Λευκάδα, 27-5-2013

Για τη Δημοτική Κίνηση

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΛΕΥΚΑΔΑ»

Δρακονταειδής Κων/νος

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Απεργούν 13 και 14 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στις Προνοιακές Δομές του Ν. Λευκάδας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΣΙΟ  ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΚΡΟΠΙΑΣ Οι εργαζόμενοι του Νομού […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *