Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2022

Απάντηση Δημάρχου Λευκάδας για το Νηπιαγωγείο στο Νυδρί

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής απάντα στην ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Γραφείο Δημάρχου

Λευκάδα,   27-05-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

νηπιαγωγείου Νυδρίου-απάντηση Δημάρχου

Η προσπάθεια στέγασης του Νηπιαγωγείου Νυδριού ξεκινά από το 2002, όταν το Υπουργείο παιδείας δια του ΟΣΚ διέθεσε στο Δήμο Ελλομένου το ποσό των 300.000,00 € για την κατασκευή του. Με νέα απόφαση του ΟΣΚ το 2008, δόθηκε η δυνατότητα διάθεσης της πίστωσης και για αγορά οικοπέδου, προκειμένου ν’ αξιοποιηθεί για την κατασκευή και στέγαση του Νηπιαγωγείου. Η προηγούμενη Δημοτική αρχή έκανε προσπάθειες για αγορά οικοπέδου, όμως οι αρμόδιες επιτροπές θεώρησαν ακατάλληλα τα προτεινόμενα ακίνητα.

Με δεδομένο την άμεση ανάγκη στέγασης του Νηπιαγωγείου στο Νυδρί, η Δημοτική Αρχή ανακατασκεύασε το Δημοτικό Σχολείο Περιγιαλίου και έτσι δόθηκε μια προσωρινή λύση για την στέγαση των νηπίων. Επίσης μέσα στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου στο Νυδρί φιλοξενείται Νηπιαγωγείο.

Ο Δήμος Λευκάδας, ύστερα από την σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης Πρωτ. Εκπαίδευσης, με συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, πέραν της μιας παράταξης, συνέταξε μελέτη την ενέκρινε και δημοπράτησε ένα σύγχρονο, διθέσιο Νηπιαγωγείο που θα τοποθετηθεί εντός του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου Νυδριού εμβαδού 170,00μ². Είναι χρήσιμο να διευκρινισθεί ότι, σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα του ΟΣΚ για 12 θέσιο Δημοτικό Σχολείο με δύναμη 360 μαθητών, απαιτείται οικόπεδο 3,80 στρεμμάτων. Το 12 θέσιο Δημοτικό Σχολείο Νυδριού σήμερα με 200 μαθητές, είναι χτισμένο σε οικόπεδο 6,50 στρεμμάτων. Το οικόπεδο είναι περίπου διπλάσιο από το απαιτούμενο. Τι πρόβλημα άραγε θα δημιουργήσει στην λειτουργικότητα του προαυλίου του Δημοτικού, ένα επιπλέον κτίριο 170,00μ² και όταν μάλιστα τοποθετείται στην άκρη του;

Ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί ξεκινώντας εργασίες και αίφνης ο κος Ηλίας Κοντογιώργης Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, εμμένει, χρησιμοποιώντας ανακρίβειες, παρασύροντας μια μερίδα γονέων (ευτυχώς μικρή) κάνοντας «αντίσταση» για να μην χτιστεί το σχολείο. Αλήθεια γιατί δεν υπογράφει το κείμενο ως πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κρύβεται; Είναι γνωστή η τακτική του. Σας θυμίζω πριν μερικά χρόνια ο ίδιος τι έγραφε ως εκδότης τοπικής εφημερίδας, κινητοποιώντας τους επαγγελματίες και του φορείς για  τον δρόμο Λυγιάς – Καρυωτών. Την ίδια αντιμετώπιση είχε και για το «Διοικητήριο». Σήμερα οι πολίτες της Λευκάδας τα χρησιμοποιούν και τ’ απολαμβάνουν έχοντας ιδία άποψη. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνει την αυτοκριτική του και να μην ψάχνει να βρει ρόλο, για ν’ ασκήσει, για τους δικούς του σκοπούς, αντιπολίτευση.

Ποια είναι η ευθύνη ενός Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής, όταν βρίσκει να λιμνάζουν για 12 χρόνια 300.000,00 € και τα νήπια στερούνται σχολικής στέγης; Τι πρέπει να διεκδικεί ένας Σύλλογος γονέων και οι εκπαιδευτικοί;

Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές και πρωτόγνωρο. Δημιουργεί σαφώς πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της διαμαρτυρίας, ιδιαίτερα στην άποψη ότι αντί να διεκδικούν κτίριο για την άμεσα στέγαση των νηπίων, να θέλουν ν’ αγοράσουμε οικόπεδο «εξασφαλίζοντας» έτσι το να μην κατασκευαστεί νηπιαγωγείο. Τελικά ενδιαφερόμαστε για την εκπαίδευση των παιδιών μας ή ασχολούμαστε με την αγορά οικοπέδων κάνοντας πλούσιους κάποιους και αφήνοντας τα παιδιά χωρίς σχολική στέγη;

Είναι χρήσιμο να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, τα οποία διατυπώθηκαν και είναι ψευδή για να ενημερωθούν οι δημότες.

Ψέμα 1ο

Όταν απαιτούνται 3,80 στρέμματα οικόπεδο για 12 θέσιο Δημοτικό Σχολείο 360 μαθητών και 2,60 στρέμματα για 200 μαθητές τι εμποδίζει να κατασκευαστούν 170,00μ² κτιρίου στο οικόπεδο των 6,50 στρεμμάτων;

Ψέμα 2ο

Ποτέ δεν χαρίστηκε το οικόπεδο του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Βαυκερής στον Δήμο. Ανεύθυνες κουβέντες ακούστηκαν από αναρμόδιους. Στο αίτημα μας για παραχώρηση η Ι.Μ.Λ. & Ι. δεν μας απάντησε θετικά.

  Ψέμα 3ο

Η Δημοτική Αρχή άκουσε όλες τις προτάσεις και δέχτηκε πρόταση την οποία και προχώρησε για να προσκυρωθεί επί πλέον οικόπεδο 180,00μ² στο Δημοτικό Σχολ. Νυδριού. Αυτό όμως είναι μία χρονοβόρος διαδικασία και οι μαθητές μέχρι να ολοκληρωθεί θα παρέμεναν χωρίς στέγη.

Γιατί δεν διεκδικεί ο Σύλλογος Γονέων μέσου του προέδρου του, αφού είναι εκπρόσωπος στην Σχολική Επιτροπή, μέρος των 250.000,00 € που διαθέτει από πιστώσεις ΟΣΚ η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, για τα επί πλέον έργα που απαιτούνται για το προαύλιο του Δημ. Σχολείου; Γιατί θέλει το ποσό των 300.000,00 € που ανήκει στο νηπιαγωγείο να το διαθέσει για άλλο σκοπό;

κ Η. Κοντογιώργη, αγαπητά μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Νυδριού. Το Σεπτέμβρη τα νήπια του Νυδριού θα έχουν στην διάθεσή τους ένα καινούργιο, σύγχρονο σχολείο, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στα πρώτα σχολικά τους βήματα. Αυτή είναι η κύρια και ουσιαστική υποχρέωσή μας σαν Δημοτική αρχή και σαν γονείς. Αυτό αγωνιζόμαστε και αυτό θα πετύχουμε.

       ΚΩΣΤΑΣ Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣ

Δήμαρχος Λευκάδας

Συνημμένα:

  1. Η με αριθμ. 371/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου [Σημ. ΜΝ: ακολουθεί παρακάτω]
  2. Κάτοψη νηπιαγωγείου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Δημοτική Ενότητα Ελλομένου

2. Δημοτική Κοινότητα Νυδριού

3. Εμπορικός Σύλλογος Νυδριού

4. Αντιπ/ρχης Λευκάδας

5. Βουλευτής Λευκάδας

6. Δημοτικό Σχολείο Νυδριού

7. Κοινοφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος & Χριστίνα Ωνάση».

8. Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας.

9. Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης

10. Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Λευκάδας.

11. Ενιαίο Διοικ/κό Τομέα Πρωτοβ. & Δευτεροβ. Εκπ/σης Υπ. Παιδείας

12. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας.

13. Υπουργό Παιδείας

14. Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

15. Περιφερειακά & Εθνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

        ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ           

Από το πρακτικό της αρ.  22/12 Συνεδρίασης

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΡ.ΑΠΟΦ. 371

Στη Λευκάδα σήμερα στις 19 του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 ήρθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, ύστερα από την αριθμ. 22/29905/15-11-2012 έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87).

[…]

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, η Πρόεδρος  άρχισε την συνεδρίαση.

ΘΕΜΑ 5ο της  ημερήσιας διάταξης της αρ. 22/12 Συνεδρίασης του Δ.Σ.  

Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή Ισόγειου Νηπιαγωγείου Νυδρίου, με τη μέθοδο της βαριάς προκατασκευής», προϋπολογισμού 275.000,00 ευρώ με ΦΠΑ.

Εισηγητής: Βραχνούλας Δημήτριος, Πρ/νος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λευκάδας

Ο κ. Βραχνούλας Δημήτριος, Πρ/νος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου, εισηγούμενος το θέμα, είπε στο Δ.Σ.:

Με την παρούσα μελέτη περιγράφεται η Κατασκευή Ισόγειου Νηπιαγωγείου Νυδρίου, με την μέθοδο της βαριάς προκατασκευής.

Το έργο βρίσκεται εντός του οικισμού του Νυδριού μέσα στο σχολικό οικοδομικό τετράγωνο και συγκεκριμένα εντός του γηπέδου που στεγάζεται σήμερα το Δημοτικό σχολείο του Νυδριού και αφορά στην κατασκευή ενός στατικά ανεξάρτητου νέου ισόγειου κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το Νηπιαγωγείο του Νυδριού.

Το συνολικό εμβαδό δόμησης είναι 160,00 τμ και η κάλυψη είναι επίσης 160,00 τμ, εντός του οικοπέδου και στην θέση που προσδιορίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα της μελέτης. Περιλαμβάνει 2 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο νηπιαγωγών, παρασκευαστήριο, χώρους υγιεινής και λεβητοστάσιο.

Για την υλοποίηση του έργου προβλέπονται :

  1. Πλήρης κατασκευή και αποπεράτωση της υποδομής (δηλαδή γενικές εκσκαφές από την στάθμη του φυσικού εδάφους μέχρι την υπόβαση δαπέδου ισογείου-υπογείου ή επίχωση πάνω από την στάθμη του φυσικού εδάφους που κρίνεται κατάλληλη μέχρι την υπόβαση των δαπέδων, εκσκαφές θεμελίων πάσης φύσεως, επιχώσεις, πλήρης κατασκευή θεμελίων, δαπέδων, κ.λ.π.), όλων των κτιρίων σύμφωνα με την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη του έργου.
  2. Κατασκευή των οικοδομικών εργασιών των κτιρίων και των στεγασμένων χώρων του έργου.

Περιλαμβάνεται η κατά τρόπο πλήρη, άρτιο, έντεχνο και σύμφωνα με τα σχέδια της εγκεκριμένης μελέτης και τα συμβατικά τεύχη μελέτης και δημοπράτησης, εκτέλεση του συνόλου των οικοδομικών εργασιών (εκτός των ρητώς δια του παρόντος άρθρου εξαιρουμένων) που απαιτούνται για την κατασκευή και πλήρη αποπεράτωση όλων των κτιρίων και των πάσης φύσεως στεγασμένων χώρων, συμπεριλαμβανομένων και όλων των λειτουργικών ή αρχιτεκτονικών προεξοχών (προεκτάσεων) τους είτε οι τελευταίες εδράζονται επί του εδάφους, είτε διαμορφώνονται σε πρόβολο, ανεξάρτητα από την στάθμη κατασκευή τους.

Πρόκειται περί συστήματος δομήσεως, το οποίο υλοποιείται με τη μέθοδο της βαριάς προκατασκευής. Κύρια στοιχεία του συστήματος είναι η τυπική κυψέλη ή τα διπλά τοιχία σκυροδέματος με ενσωματωμένη την θερμομόνωση και ο τρόπος συνδεσμολογίας των.

  1. Κατασκευή ρύσεων, στέγης  και υδρορροών
  2. Πλήρης κατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων και  συγκροτήματος στεγανού βόθρου
  3. 5.    Πλήρης κατασκευή και παράδοση σε λειτουργία των εγκαταστάσεων του συστήματος θέρμανσης του κτιρίου του έργου που αναφέρεται στην επικεφαλίδα σύμφωνα με τα σχέδια της εγκεκριμένης μελέτης , την τεχνική περιγραφή και τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, βασιζόμενες στην τεχνολογία της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με αντλία θερμότητας και εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών (πάνελς).
  4. Πλήρης κατασκευή και παράδοση σε λειτουργία των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (ισχυρά και ασθενή ρεύματα ) μετά των φωτιστικών σωμάτων του έργου σύμφωνα με τα σχέδια της εγκεκριμένης μελέτης , την τεχνική περιγραφή και τις τεχνικές προδιαγραφές Η/Μ εγκαταστάσεων του έργου.
  5. 7.    Πλήρης κατασκευή και παράδοση έτοιμου για ασφαλή αντικεραυνική προστασία του αλεξικέραυνου και της θεμελιακής γείωσης  καθώς και των εγκαταστάσεων Πυρόσβεσης και των στοιχείων Σήμανσης.

Η δαπάνη που απαιτείται είναι 223.577,23 Ευρώ  χωρίς ΦΠΑ ενώ με ΦΠΑ 275.000,00 και θα καλυφθεί από πιστώσεις του ΟΣΚ.

Εισηγούμαστε την έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3669/08 Κ.Δ.Ε.

Ξ.ΒΕΡΓΙΝΗΣ: Θα πρέπει να εξετάσουμε μήπως μέσω του ΟΣΚ προμηθευτούμε δύο τέτοιες αίθουσες με μηδενικό κόστος, ώστε να μην επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό. Επίσης να εξεταστεί και η περίπτωση να δούμε πόσο κοστίζει να γίνει με μπετόν και όχι με βαρέως τύπου κατασκευή.

Α.ΓΑΖΗ (Πρόεδρος Δ.Κ. Νυδριού): Πρέπει ο Δήμος να κηρύξει απαλλοτρίωση 500 τ.μ. του διπλανού οικοπέδου. Θεωρώ ότι δύο αίθουσες δεν φτάνουν. Πρέπει να μεταφερθεί το Νηπιαγωγείο του Περιγιαλίου στο Νυδρί. Να γίνει ένα σωστό Νηπιαγωγείο με σωστές προδιαγραφές και επαρκή αύλειο χώρο.

Κ.ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ: Υπάρχει ανάγκη να αλλάξουμε την αριθ. 116/12 απόφαση ως προς το συγκεκριμένο. Υπάρχει ανάγκη να πάμε σε ολοκληρωμένες λύσεις. Υπάρχει μια συγκεκριμένη μελέτη για το έργο αυτό.  Υπάρχει πίστωση στο Ταμείο του Δήμου 300.000 ευρώ. Μπορεί να προσκυρωθεί ο συγκεκριμένος χώρος με τον τρόπο που ανέφερε ο μελετητής κ.Μεσσήνης και να προχωρήσουν παράλληλα και οι δύο διαδικασίες και της προσκύρωσης και της μελέτης, με επιπλέον βήματα:

α) Ζητάμε χρηματοδότηση επιπλέον για το ποσό που θα προκύψει.

β) Να θυσιαστούν κάποια έργα της Δ.Ε. Ελλομένου και τα χρήματα αυτά να πάνε για ενίσχυση του προϋπολογισμού του Νηπιαγωγείου. Αν έχεις το οικόπεδο, μπορείς μετά τις δύο αίθουσες να τις κάνεις τέσσερις.

Γ.ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ: Με προβληματίζει αυτή η εμμονή της Δημοτικής Αρχής. Κατατέθηκαν δύο προτάσεις. Πρέπει από αύριο το πρωί να εξεταστούν και οι δύο.

Ζ.ΣΚΙΑΔΑ: Σήμερα δεν μπορούμε να έχουμε άμεση λύση σε ό,τι αφορά τα όμορα οικόπεδα. Από το σχέδιο που βλέπω, ο αύλειος χώρος είναι αρκετά μεγάλος σύμφωνα με τα δεδομένα ανά παιδί. Να μην ψάχνουμε λύσεις που θα μας οδηγήσουν στο να μην έχουμε Νηπιαγωγείο.

Α.ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Να παραμείνει στη Δημοτική Αρχή για κοινωφελή σκοπό αυτό το οικόπεδο των 1.400 τ.μ. και εκεί να γίνει το Νηπιαγωγείο. Πρέπει να δούμε το πρόβλημα γενικότερα γιατί υπάρχει πρόβλημα και με το Νηπιαγωγείο του Βλυχού. Θα μπορούσαμε επίσης να το κάνουμε στο οικοδομικό τετράγωνο 90, όπου υπάρχει έκταση 1.586 τ.μ.

Γ.ΜΑΡΓΕΛΗΣ: Εγώ θέτω το ερώτημα, χωρίς καμία αιχμή, γιατί πάρθηκε η απόφαση 116/12 και αποχαρακτηρίστηκαν οικόπεδα.

Ε.ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ: Το έργο πρέπει να προχωρήσει και να γίνει άμεσα όπως είναι στη μελέτη και να παλέψουμε με την πράξη εφαρμογής να πάρουμε άλλα  300-400 τ.μ. και να κάνουμε άλλη μία επιπλέον αίθουσα και να γίνει ένα ολοκληρωμένο Νηπιαγωγείο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εμείς κουβεντιάσαμε με τους κατοίκους και τους φορείς του Νυδριού. Επί δέκα χρόνια τα χρήματα ήταν στο συρτάρι και λύση δεν δόθηκε. Εμείς τι λέμε; Θα φτιάξουμε ένα κτίριο άριστων προδιαγραφών σε ένα χώρο δικό μας. Εμείς δεν θέλουμε να αγοράσουμε οικόπεδο.

Συνεκτιμώντας ότι πρέπει να γίνει το σχολείο, η απόφαση 116/12 μπορεί να αλλάξει για να τετραγωνίσει το οικόπεδο και θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση σύμφωνα με τη μελέτη και στη διαδικασία προσάρτησης του οικοπέδου.

Κ.ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ: Να δώσουμε εντολή στον κ.Μεσσήνη να ξεκινήσει άμεσα τη μεμονωμένη πράξη εφαρμογής. Να προσπαθήσουμε μήπως μπορέσουμε και βρούμε κάποιο ποσό ή εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα την επέκταση των δύο αιθουσών που θα ψηφίσουμε σήμερα.

Γ.ΑΡΑΒΑΝΗΣ: Να εξεταστεί η περίπτωση που κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων και Νηπιαγωγών Νυδριού.

Στη συνέχεια τίθεται σε ψηφοφορία η παρακάτω κοινή πρόταση των κ.κ.Δημάρχου-Δρακονταειδή:

1)                 Εγκρίνει τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

2)                  Να δοθεί εντολή στον μελετητή κ.Μεσσήνη για διορθωτική πράξη εφαρμογής κατά προτεραιότητα στο Ο.Τ. 102.

3)                  Στο επόμενο Δ.Σ. θα έρθει θέμα για μερική άρση αποχαρακτηρισμού του κοινωφελούς για να τετραγωνιστεί το οικόπεδο του Δήμου.

4)                  Θα προετοιμάσουμε τη διαδικασία  να βρεθούν χρήματα και συμπληρωματική μελέτη για την επέκταση του Νηπιαγωγείου.

Υπέρ της παραπάνω πρότασης ψήφισαν 30 Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Οι κ.κ. Ξ.Βεργίνης, Α.Καββαδάς, Γ.Μαργέλης,  Β.Μελάς, Β.Στραγαλινός δεν ψηφίζουν το α΄μέρος της πρότασης.

Μετά τα παραπάνω και διαλογική συζήτηση, το Δ.Σ.

Κατά πλειοψηφία αποφασίζει

            1) Εγκρίνει τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

2) Να δοθεί εντολή στον μελετητή κ.Μεσσήνη για διορθωτική πράξη εφαρμογής κατά προτεραιότητα στο Ο.Τ. 102.

3) Στο επόμενο Δ.Σ. να έρθει θέμα για μερική άρση αποχαρακτηρισμού του κοινωφελούς για να τετραγωνιστεί το οικόπεδο του Δήμου.

4) Να βρεθούν χρήματα και  να συνταχθεί συμπληρωματική μελέτη για την επέκταση του Νηπιαγωγείου.

Η απόφαση αυτή πήρε αρ. 371/12.

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Τα παρόντα μέλη

 ΝΙΚΗ ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΥ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

H Γειτονία στην Λευκάδα

Το SEVEN τιμά τη λαϊκή παράδοση. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΎ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊ ΤΗ ΔΡΑΣΗ: Τραγούδια της […]

Συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Αντώνη Σαμαρά – Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου

Με τους Περιφερειάρχες της χώρας συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ανάπτυξης, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *