Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2024

Μείωση συντελεστή δόμησης τουριστικών υποδομών

Στη μείωση του συντελεστή δόμησης που ισχύει σήμερα (0,2) για την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών, στοχεύει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης, το ΥΠΕΚΑ αναμένει το σχετικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού προκειμένου να διατυπώσει τις προτάσεις του για την αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό.

Σημειώνεται ότι το υπό αναθεώρηση χωροταξικό για τον τουρισμό προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία μικτών αναπτύξεων με ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές κατοικίες.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στην εκτός σχεδίου δόμηση (αρτιότητα οικοπέδων), σημειώνοντας ότι αυτό θα καθοριστεί μέσω της αναθεώρησης των 12 περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων. (υπογράμμιση Meganisi News)

Τα περιφερειακά χωροταξικά σχέδια αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2013, ενώ η εκπόνησή τους θα ανατεθεί κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού. Το κόστος του συγκεκριμένου έργου θα ανέλθει στα 3,1 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ : euro2day.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Γυναικών Μεγανησίου “Η Ηλακάτη”: Απεστάλησαν στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά τα είδη πρώτης ανάγκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ «Η ΗΛΑΚΑΤΗ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Σύλλογος Γυναικών Μεγανησίου «Η ΗΛΑΚΑΤΗ» σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγανησίου και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights