Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2022

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας καταγγέλει το ΔΣ της ΟΛΜΕ και ζητά την παραίτησή του

Λευκάδα 23-5-2013

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ  Λευκάδας καταγγέλλει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τον τρόπο που χειρίστηκε το καίριο ζήτημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου στις πρόσφατες εξελίξεις καθώς :

  • Μετά την εισήγηση για απεργία στις πανελλήνιες εξετάσεις και μετά την αντισυνταγματική επίταξη από την πλευρά της κυβέρνησης, ολιγώρησε στο να συνεδριάσει έγκαιρα, ώστε να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να επικαιροποιήσει την εισήγησή του.
  • Οι ΓΣ στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπερψήφισαν την εισήγηση της ΟΛΜΕ παρά τις ενστάσεις που τυχόν υπήρχαν και ενώ οι καθηγητές είχαν παραλάβει το φύλλο επίταξης, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ηθική και πολιτική στήριξη στο ΔΣ της ΟΛΜΕ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει ο κλάδος ενωμένος την πολύπλευρη επίθεση που δεχόταν από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και όσους κατηγορούσαν τους εκπ/κους ώς ανεύθυνους προς τους μαθητές, τους γονείς κλπ.
  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ όμως φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων αφού στη ΓΣ των προέδρων με διαδικασίες που μπορούν να χαρακτηριστούν ακόμη και ως αντικαταστατικές, ανέτρεψε σχεδόν πραξικοπηματικά  τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ, χωρίς να δίνει εναλλακτική αγωνιστική διέξοδο  παραβιάζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες. Γι’αυτό πιστεύουμε ότι στοιχειωδώς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί.

Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι σε μια στιγμή που ετίθετο ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας, όπως η προληπτική επίταξη των καθηγητών, και όχι ένα στενά συντεχνιακό αίτημα, ούτε οι τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) ούτε όμως και τα πολιτικά κόμματα το ανέδειξαν, ούτε στήριξαν έναν κλάδο που αγωνιζόταν για τη δημόσια εκπαίδευση που γκρεμίζεται.
Ο Αγώνας συνεχίζεται! Καλούμε το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ που θα προκύψει, να συνεχίσει με νέες μορφές τον αγώνα καθώς τα προβλήματα παραμένουν και εντείνονται.

Από το ΔΣ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *