Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Αυγούστου 2022

Ιδρύθηκε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος από τον πρώην υφυπ. της κυβέρνησης Σαμαρά Νίκο Νικολόπουλο

Σημειώνεται δε ότι αρχικά πυρήνας  του “Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος” για την Αναγέννηση της χώρας και της παράταξης, δημιουργήθηκε στο νησί της Λευκάδας στα τέλη Οκτωβρίου του 2012, μετά από συνάντηση που είχε ο Βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, με πολιτικά στελέχη και νεολαίους του νησιού, οι οποίοι και θα αναλάβουν την πρωτοβουλία του πυρήνα Λευκάδας.Σχετικά εδώ.

“Τη νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης φιλοδοξεί να αποτελέσει το νεοσύστατο «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» που παρουσίασε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, που αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής.

Ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες δεν τοποθετούνται ούτε πιο δεξιά ούτε πιο αριστερά από τη Ν.Δ., αλλά ακριβώς στη θέση που βρισκόταν εκείνη μέχρι τις πρόσφατες εκλογές. Στο καταστατικό του νέου κόμματος, σημείωσε, περιλαμβάνονται αυτούσιες οι αρχές και οι αξίες που διατύπωσε το Μάιο του 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, τις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες θεωρούν πολύτιμη παρακαταθήκη, που ξεχάστηκε από τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ.

Τόνισε ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δεν είναι μνημονιακοί και το νεοσύστατο κόμμα θεωρεί άμεση ανάγκη την παύση των υφεσιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και την αντικατάστασή τους από ένα πρόγραμμα – ασπίδα για τους ευάλωτους πολίτες και νέας ανάπτυξης για το σύνολο της χώρας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «η εθνική αναγέννηση θα προκύψει μέσα από μια άλλη πολιτική και μια νέα συμμαχία των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων». Σε ερώτηση σχετικά με το ποιους «βλέπει» σε αυτήν τη συμμαχία, ο κ. Νικολόπουλος απάντησε ότι «όποιοι συμφωνούμε ότι ο κοινός εχθρός είναι η Τρόικα που πρέπει να φύγει το συντομότερο απ’ την πατρίδα, είμαστε μαζί. Στην παρούσα φάση δεν έχουμε χρόνο για να μιλήσουμε για τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές».

Αναφορικά με την εκλογική στόχευση του κόμματος, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι, σε πρώτη φάση, είναι η αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές, επειδή είναι χρονικά πρώτες και με αυτές μπορεί, όπως εξήγησε, να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα προς την τρικομματική κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει ο φόβος της ακυβερνησίας.”

ΠΗΓΗ: enet.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *