Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
14 Αυγούστου 2022

Οι “επιταγές” στα Ιόνια Νησιά

Αναρτήθηκαν χθες Τετάρτη 22/5/2013 στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr του υπουργείου Εργασίας, τα αποτελέσματα της δράσης, «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών».

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν, μόλις 24 ώρες μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων. Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννα Δαλλαπόρτα, ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε τις 76.276 και για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης τις 50.244.

Συνολικά υποβλήθηκαν 126.520 αιτήσεις, ενώ η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων, έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Οι περισσότερες αιτήσεις, υποβλήθηκαν στην περιφέρεια Αττικής. Ακολουθούν οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελευταία σε αριθμό αιτήσεων είναι η “Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”.

Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 35.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών και αφορά, τόσο σε θεωρητική κατάρτιση, όσο και σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Τα αριθμητικά αποτελέσματα για τη Διοικητική περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έτσι όπως τα υπολογίσαμε με βάση τη φόρμα αναζήτησης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας (η οποία χθες δέχθηκε υψηλότατο αριθμό επισκέψεων με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι να μην είναι προσπελάσιμη):

1. «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ ηλικίας μέχρι 29 ετών», Διοικητική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Επιλέχθηκαν: 151. Επιλαχόντες: 82.

2. «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών», Διοικητική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Επιλέχθηκαν: 164. Επιλαχόντες: 123

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *