Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2022

Στη Λευκάδα λόγω ΤΑΙΠΕΔ ο Τέρενς Κουίκ. Θα καταθέσει ερώτηση για το ακίνητο στα Βαρδάνια

Για τα «αναπτυξιακά ξεπουλήματα» του ΤΑΙΠΕΔ σε Βόνιτσα και Λευκάδα, ενημερώθηκε από κοντά ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος σήμερα (22/5//2013) το μεσημέρι έκλεισε τη διήμερη επίσκεψή του στις δύο αυτές περιοχές.

Στη Βόνιτσα, μαζί με τον Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Παναγιώτη Μιχαλάτο, είχε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόνιτσας Νίκο Σολδάτο και τους αντιδημάρχους του, ο οποίος δήλωσε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λένε όχι στο ξεπούλημα της ιστορικής νησίδας Κουκουμίτσας με το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου και της απέναντι ακτής επιφάνειας 128 στρεμμάτων.

Το θέμα έχει παραπεμφθεί σε Νομικούς ειδικούς προκειμένου να καταρριφθεί η Υπουργική Απόφαση εκχώρησης όλου αυτού του φυσικού πλούτου της περιοχής στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε και με τα μέλη της τοπικής Αγωνιστικής Επιτροπής κατά του ξεπουλήματος, με τους οποίους και επισκέφθηκε το νησάκι της Κουκουμίτσας.

Στη συζήτηση, μάλιστα, που είχε μαζί τους αναρωτήθηκε «ποιος πήγε και κάρφωσε στο ΤΑΙΠΕΔ ότι υπάρχει αυτό το φιλέτο του απίστευτου φυσικού κάλλους για ξεπάστρεμα».

Η απάντηση που εισέπραξε φωτογράφιζε γνωστό τοπικό στέλεχος του συγκυβερνώντος μνημονιακού κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έχει ήδη, σε συνεργασία με τον Πολιτευτή Παναγιώτη Μιχαλάτο, καταθέσει τη σχετική Ερώτηση στη Βουλή, δεσμευόμενος ότι θα πράξει κάθε ενέργεια στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων για να αποτρέψει την καταστροφή της περιοχής.

Αντίστοιχη Ερώτηση ετοιμάζεται να καταθέσει ο Τέρενς Κουίκ και για την πολύ περίεργη σπουδή του ΤΑΙΠΕΔ να βγάλει στο σφυρί μία λωρίδα γης μήκους 700 μέτρων με πλάτος από 15 έως 40 μέτρα, στην περιοχή Βαρδάνια της Λευκάδας, δίπλα στην πόλη, που λόγω της λιμνοθάλασσας έχει χαρακτηριστεί Natura.

Την περιοχή την επισκέφθηκε με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκάδας, Σπύρο Πολίτη και Όμηρο Λαυράνο.

Όπως ελέχθη στον Τέρενς Κουίκ, δεν μπορεί κανένας στη Λευκάδα να αντιληφθεί τι κρύβει η συγκεκριμένη «επιχείρηση» του ΤΑΙΠΕΔ, όταν επί της ουσίας μια τέτοια λωρίδα έχει δυσκολία στο να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Υπόψη ότι ο Δήμος Λευκάδας διεκδικεί το συγκεκριμένο χώρο ως δική του περιουσία, η οποία, στα χαρτιά τουλάχιστον, εμφανίζεται να είναι μέχρι το 2005.

Χθες το βράδυ, ο Τέρενς Κουίκ και οι Συντονιστές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκαναν επίσκεψη στον κεντρικό πεζόδρομο της Λευκάδας και συνομίλησαν με καταστηματάρχες και πολίτες, καταγράφοντας την πλήρη απογοήτευση των επιχειρηματιών για την «απίστευτη πεσμένη εμπορική κίνηση» όπως με μια φωνή του έλεγαν όλοι.

Συμφωνήθηκε με τους Συντονιστές ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να επιστρέψει αρχές Ιουνίου στο νησί για εκτεταμένη περιοδεία σε όλες τις σημαντικές περιοχές της Λευκάδας.

Από τη Λευκάδα, μέσω Ακτίου, ο Τέρενς Κουίκ αναχώρησε αεροπορικώς για το Αργοστόλι, συνεχίζοντας την πολυήμερη περιοδεία του στις 19 Εκλογικές Περιφέρειες που έχει υπό την εποπτεία του.

Δελτίο τύπου 22/05/2013

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σε τραγική κατάσταση η λειτουργικότητα του Νοσοκομείου Λευκάδας, όπως καταγγέλουν οι ιατροί

Αναφέρουν συνθήκες εργασιακού  μεσαίωνα ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΓΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ            1.      Οι ιατροί του Γ.Ν. Λευκάδας θεωρούμε απαραίτητο να ενημερώσουμε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *